• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Als je iemand ontslaat, moet je hem ook kunnen betalen"

  Hein Vanhaezebrouck wacht nog altijd op geld van Anderlecht na zijn ontslag bij paars-wit. Dat heeft de voetbaltrainer verteld in een exclusief interview met Sporza. "De zaak is nu in handen van mijn advocaat", vertelt Vanhaezebrouck.

  Hein Vanhaezebrouck hulde zich sinds zijn vertrek bij Anderlecht in stilzwijgen, maar de moeilijkheden bij zijn contractafhandeling nopen de trainer om de stilte te doorbreken. "Als zij altijd maar met uitspraken komen die niet kloppen, dan moet je op een bepaald moment wel reageren", zegt Vanhaezebrouck.

   

  "Recent verscheen weer een artikel waarin alle details vermeld werden van wat ik zou verdienen en wat de ontslagregeling zou inhouden. Veel van die zaken klopten, dus die info kan alleen maar op bestuursniveau naar buiten gebracht zijn. Ik betreur dat zoiets gebeurt bij een club als Anderlecht."

   

  "Zij beweren ook dat alles betaald is, maar er is nog altijd een vrije grote som van de groepsverzekering die open staat. Blijkbaar wachten zij op een akkoord, maar er is geen akkoord, want zij hebben eenzijdig beslist om de samenwerking te beëindigen. Destijds kreeg ik ook al een C4 met vermelding "onderling akkoord". Dat klopt gewoon niet."

  "Pertinent onjuist wat Anderlecht vertelde aan Licentiecommissie"

  Vanhaezebrouck hekelt het getalm van Anderlecht. "Alles is contractueel vastgelegd. Er is niks onduidelijks, alleen wordt het wel telkens uitgesteld", stelt hij vast.

   

  "Ik ben naar de licentiecommissie gestapt om me te informeren. Zij vertelden me dat Anderlecht hen gezegd heeft dat er een onderling akkoord was bij de afhandeling, wat pertinent onjuist is."

   

  "Als je als club beslist om de samenwerking te stoppen en in staat bent om 3 à 4 andere mensen binnen te halen, dan moet je de mensen ook kunnen betalen wat je ze moet betalen."

   

  "Mijn advocaat heeft al tientallen pogingen ondernomen om de zaken te regelen, maar het blijft wachten. Dat duurt nu al 4 maanden, terwijl zoiets normaal op 30 dagen geregeld moet zijn. Ik heb er genoeg van. Als je iemand ontslaat, moet je hem kunnen betalen. De club moet haar job doen en de zaak afhandelen zoals zou moeten gebeuren voor een club met de standing van Anderlecht."

  "Anderlecht is niet meer dezelfde club"

  Achteraf bekeken beseft Vanhaezebrouck dat de timing van zijn passage bij Anderlecht niet optimaal was. "Als ik toen geweten had wat ik nu weet, dan was ik er nooit aan begonnen. Dat zou niemand gedaan hebben", denkt hij.

   

  "De overname van de club heeft voor heel veel problemen gezorgd. Ik denk dat het een van de minst geslaagde overnames is in de geschiedenis van topclubs die overgenomen worden."

   

  "Het is voor iedereen moeilijk. Er zijn al heel veel slachtoffers gevallen, waar ik er een van ben. Maar er zijn nog mensen opzij gezet die wachten op de afrekening, net zoals ik. De overname heeft enorme veranderingen teweeggebracht. De club is niet meer dezelfde als een jaar geleden. Ze moeten alleen nog de naam veranderen en dan blijft er niets meer over van het Anderlecht van de voorbije jaren."

  De club is niet meer dezelfde als een jaar geleden. Ze moeten alleen nog de naam veranderen en dan blijft er niets meer over van het Anderlecht van de voorbije jaren.

  Hein Vanhaezebrouck

  Anderlecht: "Ontslagvergoeding volledig uitbetaald"

  Anderlecht heeft maandagavond ook gereageerd op de uitspraken van Hein Vanhaezebrouck. "De club neemt akte van de verklaringen van Hein Vanhaezebrouck in de pers", klinkt het in een mededeling.

   

  "In tegenstelling tot wat hij beweert, werd zijn ontslagvergoeding volledig en volgens de wettelijke normen uitbetaald. Verder wensen wij geen commentaar te geven bij de uitlatingen van Hein Vanhaezebrouck. De club wenst hem succes bij zijn verdere carrière."