• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belgische jockey Soumillon schiet raak in lucratieve race in Dubai

  Christophe Soumillon

  Christophe Soumillon juicht in Dubai.

  Christophe Soumillon heeft voor het tweede jaar op een rij de Dubai World Cup gewonnen. De 37-jarige Brusselaar loodste net als vorig jaar Thunder Snow naar de zege in de met 12 miljoen dollar gedoteerde race.

  Soumillon en Thunder Snow maakten dit keer het verschil in de laatste 50 meter van de 2.000 meter lange race. "Vorig jaar gingen we meteen aan de leiding en wonnen we met vijf of zes lengtes, deze keer was het een spannend gevecht", reageerde Soumillon.

   

  "Ik moet Thunder Snow bedanken. Hij is een echte vechter en geeft nooit op. Hij is een geweldig paard. De laatste meters had ik er echt vertrouwen in, ik wist dat Thunder Snow mij nog iets extra's zou geven." In een van de rijkste paardenraces gaat de winnaar met 7,2 miljoen dollar naar huis.