• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht breekt contract van zijn 17-jarige sterkhouder open

  Alexis Saelemaekers en Yari Verschaeren

  Alexis Saelemaekers feliciteert generatiegenoot Yari Verschaeren.

  Net voor de start van de play-offs heeft Yari Verschaeren zijn contract verlengd bij Anderlecht. De 17-jarige middenvelder, die dit seizoen helemaal doorbreekt, tekende bij tot 2022.

  Op 25 november maakte Yari Verschaeren zijn debuut in de A-ploeg tegen STVV (2-4). Nauwelijks 4 maanden later is de 17-jarige middenvelder al onmisbaar bij Anderlecht.

   

  Het bestuur twijfelde dan ook niet om zijn contract open te breken. Verschaeren tekende bij tot 2022.

   

  "We zijn bijzonder blij dat Yari zijn contract heeft verlengd. Het bewijst dat hij gelooft in het plan dat Anderlecht voor hem - en de rest van de jeugd - heeft uitgewerkt", reageert sportief leider Michael Verschueren. "De ondertekening van dit contract staat symbool voor het beleid van de club: een beleid waarin de jeugd een centrale rol speelt."

   

  Ook Jean Kindermans is in zijn nopjes. "Ik ben dan ook erg blij met deze contractverlenging. Het toont aan dat hij gelooft in het traject dat wij sinds de U9 met hem uitbouwen en ook in de toekomst willen voortzetten", verklaart de directeur van de jeugdopleiding. "Dat Yari een toptalent is, hoeven we niet uit te leggen. Dat bewijst hij wekelijks bij de A-ploeg."

  4 assists en 1 doelpunt in 11 matchen

  Yari Verschaeren trad dit seizoen al 11 keer aan in onze competitie. Ondanks zijn jonge leeftijd drukte hij de voorbije weken zijn stempel op het spel van Fred Ruttens team.

   

  Naast 4 assists scoorde hij zelf ook al een keer. Eind januari maakte Verschaeren gelijk tegen Eupen (2-1). Kijk hieronder naar de doelpunten uit de match.