• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lucas Hernandez duur? Vooral City-verdedigers in top 10 met dure vogels

  John Stones en Aymeric Laporte staan allebei in de top 10.

  Bayern München heeft met de aankoop van Lucas Hernandez bijna de duurste verdediger ooit in de ploeg.  Die titel is nog altijd voor Virgil van Dijk van Liverpool, maar wie staat er nog in de top 10?

  1. Virgil van Dijk: 84,65 miljoen euro

  Nederlander Virgil van Dijk verliet Southampton voor Liverpool tijdens de winterstop van het vorige seizoen. De 27-jarige aanvoerder van Oranje is en blijft nog altijd de duurste verdediger ooit. Hij maakt zijn rol waar bij Liverpool en is dé vaste waarde in de achterste linie van trainer Jürgen Klopp.

  2. Lucas Hernandez: 80 miljoen euro

  Wereldkampioen Lucas Hernandez gaat voor 80 miljoen euro naar Bayern München en wordt zo de tweede duurste verdediger ooit. Na 6 seizoenen en 145 wedstrijden voor Atletico Madrid trekt de Fransman naar Duitsland. Hernandez werkt het huidige seizoen af in Madrid en zal tijdens de zomer naar München verhuizen.

  3. Aymeric Laporte: 65 miljoen euro

  Aymeric Laporte kwam in januari 2018 aan bij Manchester City. De Fransman speelde al sinds 2010 in Spanje en kwam over van Athletic Bilbao voor 65 miljoen euro. De 24-jarige verdediger kwam al 20 keer uit voor Manchester City en werkt stilaan naar een vaste basisplaats.

  4. Benjamin Mendy: 57,5 miljoen euro

  Benjamin Mendy kwam in 2017 over van AS Monaco. De Fransman heeft nog maar 11 wedstrijden gespeeld bij de Citizens. Het is natuurlijk moeilijk om op te boksen tegen spelers als Vincent Kompany, Nicolás Otamendi, John Stones, maar Mendy zat sinds zijn komst bij Manchester City al 366 dagen thuis met blessures.

  5. John Stones: 55,6 miljoen euro

  John Stones kwam na drie seizoenen bij Everton over naar Manchester City. De 24-jarige Engelsman blijkt een goede aankoop te zijn, want hij staat steevast in de basis bij Manchester City. Stones speelde al 75 wedstrijden bij City. Everton verdiende heel wat aan Stones. Zij kochten de jonge verdediger van Barnsley voor een kleine 3,5 miljoen euro in 2013.

  6. Kyle Walker: 52,7 miljoen euro

  Na zes seizoenen bij Tottenham Hotspur koos flankverdediger Kyle Walker in 2017 voor Manchester City. De 28-jarige Walker voegde zich bij de Citizens voor een bedrag van 52,7 miljoen euro. Kyle Walker was een goede investering voor de Spurs. Tottenham Hotspur kocht Walker van Sheffield United voor 5,9 miljoen euro in 2009.

  7. Éder Militão: 50 miljoen euro

  Real Madrid heeft een talent beet. De 21-jarige Éder Militão komt volgende zomer over van FC Porto. De Madrilenen tellen 50 miljoen euro neer voor de Braziliaanse jongeling. Militão zal het seizoen afwerken bij FC Porto en vanaf deze zomer aantreden bij Real Madrid.

  8. David Luiz: 49,5 miljoen euro

  David Luiz trok in 2014 van Chelsea naar Paris Saint-Germain om in het "Parc des Princes" aan de slag te gaan. Samen met zijn Braziliaanse landgenoot, Thiago Silva, heerste hij in de verdediging. Na twee seizoenen in Frankrijk keerde hij terug naar Londen. Chelsea kocht de verdediger terug van de Parijzenaars voor 35 miljoen euro.

  9. Nicolás Otamendi: 44,6 miljoen euro

  De 31-jarige Argentijn kwam in de zomer van 2015 over van Valencia CF. Sindsdien is Nicolás Otamendi een vaste waarde in de verdediging van Manchester City. Hij speelde al 140 wedstrijden bij de ploeg uit Manchester. Vorig seizoen werd hij nog kampioen onder Pep Guardiola.

  10. Leonardo Bonucci: 42 miljoen euro

  Na 8 seizoenen bij Juventus koos Leonardo Bonucci in de zomer van 2017 voor een transfer naar AC Milan. Het volgende seizoen keerde Bonucci al terug naar zijn geliefde club. De club uit Turijn kocht de 31-jarige verdediger terug van AC Milan voor 35 miljoen euro.