Ga naar de inhoud

Fed Cup-ploeg strijdt op hardcourt tegen Spanje: "Gaan voor behoud in Wereldgroep"

 wo 27 maart 2019 14:49
Fed Cup-ploeg coach, Johan Van Herck, op de persconferentie in Kortrijk.

De coach van de Belgische Fed Cup-ploeg, Johan Van Herck, heeft gekozen om het duel tegen Spanje op hardcourt te spelen. Van Herck debuteerde met een nederlaag tegen Frankrijk, maar gelooft in de kansen op het behoud.

Op 20 en 21 april strijdt de Belgische Fed Cup-ploeg tegen Spanje om een plaats in de eerste wereldgroep te veroveren. Het duel zal plaatsvinden in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk.

 

Als thuisland koos België hardcourt als ondergrond. "Iedereen ging akkoord om tegen Spanje op hardcourt te spelen, want dat is ondergrond waarop we de meeste kansen hebben om te winnen", zegt Van Herck. Met Spaanse gravelspecialistes als Muguruza en Suarez-Navarro is dat een logische keuze.

 

De Fed Cup-ploeg moet een hecht team worden volgens Van Herck. "Ik had het gevoel dat er bij de meisjes een grote wil is om ervoor te gaan. Het belangrijkste is dat wij onze focus behouden. We hebben veel kwaliteiten, er zijn veel opties met dit team. We gaan voor de zege en het behoud in de Wereldgroep."

De voorlopige selectie voor het duel tegen Spanje

  • Elise Mertens (WTA 14)
  • Alison Van Uytvanck (WTA 51)
  • Kirsten Flipkens (WTA 56)
  • Ysaline Bonaventure (WTA 122) 
  • Yanina Wickmayer (WTA 141)
  • Greet Minnen (WTA 212)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.