• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Fernando Alonso test Toyota-bolide met oog op Dakarrally

  Fernando Alonso bouwt aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière als professioneel racer.

  Fernando Alonso bouwt aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière als professioneel racer.

  Oud-F1-wereldkampioen Fernando Alonso heeft in Zuid-Afrika de auto getest waarmee hij in 2020 misschien de Dakarrally zal rijden. De winnaar van de 24 uur van Le Mans in 2018 was onder de indruk van zijn nieuwe race-omgeving: "Ik had het vooral moeilijk met de duinen".

  "De auto had een andere behandeling nodig dan ik gewoon was"

  Fernando Alonso trok vorig seizoen de deur van de Formule 1 achter zich dicht, net als Stoffel Vandoorne, zijn toenmalige ploegmaat bij McLaren. De tweevoudige wereldkampioen in de Formule 1 ging echter niet op pensioen, maar legde zich meteen toe op het 24 uur-circuit, een andere tak van de autosport.

   

  De Spanjaard maakte meteen furore in het circuit, want reeds in 2018 won hij de befaamde 24 uur van Le Mans. Eind januari 2019 was hij ook al (voor de tweede keer) de beste in de 24 uur van Daytona.

   

  De eergierige Spanjaard bleef niet te lang op zijn lauweren rusten en verlegde meteen zijn doelen. Zo wil Alonso in 2020 al de Dakarrally rijden. In het kader van die eventuele deelname testte Alonso deze week een bolide van de Japanse constructeur Toyota, in de Zuid-Afrikaanse woestijn. Toyota won de Dakarrally dit jaar al met diezelfde auto.

   

  "De voorbije jaren heb ik de mogelijkheid gehad om veel verschillende auto's uit te proberen. Zo verleg ik mijn grenzen", vertelde Alonso na de testen. "Ik heb me nu ook echt geamuseerd. De Toyota had een heel andere behandeling nodig dan ik gewoon was, dus dat maakte het interessant." 

   

  "Alles is anders. De duinen zijn moeilijk te lezen, hun grootte inschatten is niet makkelijk, en het is lastig om te weten hoe snel je er over moet rijden. Ik voel me wel comfortabel in de auto, ondanks de warmte. Het was sowieso een ongelooflijke ervaring."

  Alonso en Vandoorne waren vorig seizoen nog ploegmaats in de Formule 1.

  Alonso en Stoffel Vandoorne waren vorig seizoen nog ploegmaats in de Formule 1.

  Triple Crown in bovenste schuif, dan pas Dakarrally

  Alonso lonkt dan wel naar een deelname aan de dakarrally, maar toch lijkt zijn focus vooralsnog op het winnen van de Triple Crown te liggen. De Spanjaard won reeds de GP van Monaco en de 24 uur van Le Mans, enkel de Indianapolis 500 ontbreekt nog op zijn palmares.

   

  Alonso neemt in mei voor de tweede keer deel aan die Indianapolis 500, en als de Spanjaard die weet te winnen, wordt hij pas de tweede rijder ooit die de Triple Crown kan binnenhalen.

  Alonso testte de Toyota Hilux in de duinen van Zuid-Afrika

  En deelde daarna zijn nieuwe ervaring op Twitter