• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nurkic loopt gruwelijke beenbreuk op in NBA (opgelet, niet voor gevoelige kijkers)

  Nurkic was aan een topseizoen bezig bij de Portland Trail Blazers.

  Jusuf Nurkic, de 24-jarige center van de Portland Trail Blazers, heeft een dubbele beenbreuk opgelopen tijdens de NBA-wedstrijd tegen de Brooklyn Nets.  Fans en spelers stonden met de handen in het haar te kijken naar de geblesseerde speler. 

  De Bosniër Nurkic kwalificeerde zich met zijn club voor de play-offs in de NBA. De fel bevochten overwinning (148-144) werd wel overschaduwd door een horrorblessure voor de center. Op een kleine drie minuten van het einde van de tweede verlenging van de wedstrijd kwam Nurkic slecht neer na een rebound. Hij brak zijn linkerkuit- en -scheenbeen. 

   

  De onfortuinlijke Bosniër werd minutenlang verzorgd op het veld voor hij op een draagberrie en onder luid applaus van het veld werd gedragen.

   

  "The Bosnian Beast" was bij de Portland Trail Blazers aan zijn beste seizoen in de NBA bezig met een gemiddelde van 15,4 punten en 10,3 rebounds. Ook tijdens de wedstrijd tegen de Brooklyn Nets blonk hij uit met 32 punten, 16 rebounds en 5 assists.  "Deze blessure is het einde van het seizoen voor Nurkic", aldus Portland. Een datum voor de terugkeer van Nurkic kon de club nog niet geven.

   

  Het uitvallen van de Bosniër is een extra harde klap voor de Trail Blazers, die in de aanloop naar de play-offs ook al C.J. McCollum geblesseerd zagen uitvallen. 

  Beelden van de blessure, niet voor gevoelige kijkers:

  Nurkic krijgt veel steunbetuigingen van spelers en clubs