• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Woelwater Conor McGregor houdt op zijn 30e MMA voor bekeken

  " "

  Conor McGregor was van 2015 tot 2018 wereldkampioen in de MMA.

  De vechtsportwereld verliest een kleurrijke figuur. Conor McGregor heeft vanochtend vroeg onverwacht en plots zijn afscheid aan de Mixed Martial Art (MMA) aangekondigd. De 30-jarige Ier met zijn grote mond stond garant voor spektakel, vaak ook buiten de kooi.

  McGregor verrast zijn fans wel vaker. Zo ook met een korte tweet een uur geleden: "Hey jongens, even een snelle mededeling: ik heb beslist om vandaag te stoppen met de sport die formeel bekend staat als "Mixed Martial Art"."

   

  "Ik wens al mijn oude collega's nog veel succes in de competitie. Ik voeg me nu bij mijn voormalige partners, die al met pensioen gegaan zijn. Een rondje pina colada's op mijn kosten, makkers."

   

  De tweet wordt door een pak MMA-fans met de nodige scepsis onthaald, want zij zijn niet vergeten dat McGregor in april 2016 al eens zijn sportieve pensioen aankondigde. (lees voort onder de tweet)

  UFC-kampioen wordt wereldberoemd met Money Fight

  Met de bijnaam "The Notorious" (De Beroemde) was McGregor jarenlang het uithangbord van het Ultimate Fighing Championship (UFC), de belangrijkste organisator van MMA-gevechten in de Verenigde Staten. Van 2015 tot 2016 had hij de UFC-titel bij de pluimgewichten in handen, van 2016 tot 2018 die bij de lichtgewichten.

   

  Maar wereldberoemd én steenrijk werd hij pas echt door de groots gepromote "Fight of the Century" tegen de Amerikaanse bokslegende Floyd Mayweather in augustus 2017 in Las Vegas. De provocatieve Ier zou meer dan 30 miljoen dollar geïncasseerd hebben voor de "Money Fight" volgens de boksregels, die hij door stopzetting van de scheidsrechter in de 10e ronde verloor.

   

  McGregor stapte sindsdien wel opnieuw in de octogone MMA-kooi, waarbij hij in oktober vorig jaar zijn meerdere moest erkennen in de Russische wereldkampioen Chabib Noermagomedov. Het was zijn 4e verlies tegenover 21 MMA-zeges. Hun gevecht ging ook voort na de kamp, waarop beide kemphanen voor maanden geschorst werden.

   

  Maar na zijn tweet vanochtend lijkt er geen sportief vervolg meer te komen voor McGregor, die zich al als zakenman en ondernemer profileerde met onder meer een eigen whiskeymerk.

  " "

  The Money Fight in april 2017: Mayweather vs. McGregor.

  Aanvaringen met politie

  McGregor was van het opvliegende type en kwam op die manier ook af en toe in aanraking met de Amerikaanse politie. In april 2018 verwondde hij 2 personen na een persconferentie van Noermagmodevov en de UFC waarop hij niet uitgenodigd was. Hij pleitte schuldig aan publieke ordeverstoring, waardoor hij een proces en de gevangenis vermeed. Hij deed wel een werkstraf en volgde een cursus om zijn agressie te beheersen.

   

  Begin deze maand werd de Ier evenwel opnieuw opgepakt, omdat hij het na een avondje uit in een discotheek niet begrepen had op een bezoeker die een foto van hem wou nemen. Hij nam de man zijn smartphone af, trapte erop en nam hem bij naar huis. Met een borgsom van 12.500 dollar kwam hij weer op vrije voeten.

  " "

  Het mugshot van McGregor na zijn aanvaring buiten een nachtclub eerder deze maand.