• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Campenaerts: "De test in Roubaix was een succes"

  Campenaerts vrijdag tijdens zijn test in Roubaix.

  Midden april valt Victor Campenaerts in Mexico het werelduurrecord aan. Vrijdag hield onze landgenoot op de piste van Roubaix al een eerste grote repetitie. Volgens de renner is die goed verlopen.

  In de aanloop naar zijn werelduurrecordpoging, over een dag of 23, geeft Victor Campenaerts twee keer per week een inkijk in zijn voorbereiding.

   

  "De eerste twee dagen na mijn terugkeer in de Tirreno (waar hij de tijdrit won, red) stonden in het teken van recuperatie", zegt Campenaerts.

   

  "Ik probeer van mijn korte verblijf in België ook gebruik te maken om nog even af te spreken met vrienden. Zo ging ik dinsdag langs bij een sponsor in Antwerpen en ging ik zaterdag iets eten met mijn vriendin Fanny en mijn moeder."

   

  "Ik ben immers twee maanden in Namibië geweest, binnenkort ben ik een maand in Mexico en in mei een maand in de Giro, met tussendoor nog Tirreno en de Ronde van Romandië."

   

  "Mijn sociale contacten staan bijgevolg op een heel laag pitje. En het is ook plezant om eens niet over wielrennen te praten. Vrijdag dan heb ik op een hoogte van 2400 meter geslapen en zondagnacht heb ik dat opnieuw gedaan.”

  "Niets veranderd aan prachtige fiets"

  Na zijn mooie tijdritoverwinning vorige week in de Tirreno waagde Campenaerts zich vrijdag aan een test op de piste van Roubaix. "Aan mijn prachtige fiets hebben we in Roubaix niks meer veranderd", zegt hij.

   

  "De grootste vernieuwing is de "basebar", het stuur waarmee ik mij tijdens de eerste ronde op gang trek om op kruissnelheid te komen. Een normale basebar is 40 centimeter breed, die van mij is slechts 34 centimeter, uiteraard omdat de basebar in de ruim 200 volgende ronden niet meer gebruikt wordt en dus best zo klein, licht en aerodynamisch mogelijk is."

   

  "Die test was een succes. Daarnaast hebben we vooral aandacht besteed aan de houding van mijn hoofd. Door met mijn hoofd volledig naar beneden te kijken kan ik nog enkele procenten winnen, maar dan moet ik de piste natuurlijk heel goed kennen. Enkel op de plaats waar Kevin De Weert zal staan met de tablet moet ik mijn hoofd heel even optillen om te zien wat mijn rondetijd is."

  Door met mijn hoofd volledig naar beneden te kijken kan ik nog enkele procenten winnen, maar dan moet ik de piste natuurlijk heel goed kennen.

  "Quality time with my man"