• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan: "Het was een vreemde sprint in Milaan-Sanremo"

  Sagan snelde naar de 4e plek in de Primavera.

  Sagan snelde naar de 4e plek in de Primavera.

  Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan greep gisteren net naast een podiumplek in Milaan-Sanremo. "In de sprint zat ik ingesloten", reageerde de Slovaak.

  Milaan-Sanremo blijft een blinde vlek op de erelijst van Peter Sagan. Gisteren moest hij vrede nemen met de 4e plaats, zijn 7e top 10-plaats in de Primavera.

   

  "Ik reed Milaan-Sanremo niet met dezelfde conditie als anders, maar ik voelde me in elk geval beter dan de voorbije weken", reageerde Sagan, die de week voor Tirreno-Adriatico geveld was door een maag-en darmvirus.

   

  "De finale van Milaan-Sanremo verliep zoals ik het verwacht had. Een grote groep bereikte de voet van de Poggio, waar stevig tempo gemaakt werd. Ik wist dat ik vooraan moest zitten en ik sprong mee toen ze aanvielen."

   

  "Op de Via Roma vond ik het een vreemde en heel trage sprint. Ik zat ingesloten. En toen ik ruimte vond, was dat niet genoeg. Ik wil mijn Bora Hansgrohe-ploegmaten bedanken voor hun werk. En proficiat aan Alaphilippe met zijn zege."

  Herbekijk nog eens de eindsprint