Boze teammanager van Floris Gerts: "Hulpdiensten hadden enkel oog voor Mathieu"

  Peter Bauwens, de teammanager van Tarteletto-Isorex, is niet te spreken over de medische behandeling van zijn renner Floris Gerts na de val in het slot van Nokere Koerse: "De hulpdiensten moeten iedereen gelijk behandelen, alle aandacht ging nu naar Mathieu van der Poel."

  De koers van gisteren zat vol valpartijen, de massaspurt werd ook ontregeld door een grote val. Voornaamste slachtoffers: Mathieu van der Poel en Floris Gerts. Maar de behandeling verschilde, stelde Bauwens tot zijn grote woede vast: "Ik wist eigenlijk niet hoe ik me diende te voelen na afloop van de wedstrijd. De hulpdiensten keken niet om naar mijn renner, maar hadden enkel oog voor Mathieu van der Poel."

   

  "Gelukkig liep Floris geen breuken op. Het gaat om zware kneuzingen aan nek en schouders, hij werd genaaid aan zijn oog en liep ook een zware hersenschudding op, waardoor hij enkele weken aan de kant staat."

   

  "Wat me het meeste stoorde in het hele voorval, is dat de hulpdiensten enkel oog hadden voor 1 renner met een kampioenentrui (Mathieu van der Poel, red)", gaat Bauwens voort.

   

  "Akkoord dat hij misschien wel populairder is dan Gerts, maar als er hulp moet geboden worden aan een renner in nood, mag daar geen onderscheid in gemaakt worden. Er stonden op een gegeven moment 4 hulpverleners rond Mathieu, alle aandacht ging naar hem, terwijl er niemand bij Floris was."

  Akkoord dat Van der Poel misschien wel populairder is dan Gerts, maar als er hulp moet geboden worden aan een renner in nood, mag daar geen onderscheid in gemaakt worden.

  Peter Bauwens, teammanager Tarteletto-Isorex

  "Niet de organisatie was fout, wel de hulpdiensten"

  "Gelukkig was Floris' vader daar en die is dokter. Hij ontfermde zich over hem, verleende de eerste bijstand, maar het kan toch niet dat er niemand van de hulpdiensten naar mijn renner omkeek. Alle aandacht van de hulpdiensten ging naar Van der Poel, zonder zich te bekommeren om een renner van een continentaal team."


  "Ik begrijp niet dat de hulpdiensten daar onderscheid in maken, dat gaat mijn petje te boven. Bovendien was Floris er echt wel erg aan toe. Hij ligt nu in een donkere kamer, kan niet fietsen en dat minstens 4 tot 6 weken."


  Bauwens verwijt de organisatie niets. "Neen, het zijn de hulpdiensten die fout waren", gaat hij verder. "Zij deden hun werk niet goed. Of ik klacht ga indienen? Neen, wat voor nut heeft dat? Het maakt me niet uit of het nu het Rode of Gele Kruis was: die mensen moeten hulp bieden aan iedereen, niet alleen omkijken naar 1 renner. De hulpdiensten moeten iedereen gelijk behandelen."

  Extra Time Koers over de val van Van der Poel en Gerts: