• home
 • video
 • pas verschenen

  Hockeybond: "Stadion op Heizel is veel te groot voor hockey"

  De Koninklijke Belgische hockeybond (KBHB) werd niet betrokken in het dossier van de Golden Generation Arena, de renovatie van het Koning Boudewijnstadion. De KBHB is ook geen vragende partij om in het vernieuwde stadion interlands af te werken.

  De renovatie van het Koning Boudewijnstadion is een initiatief van de voetbalbond en Golazo, de organisator van de Memorial Van Damme. Die opperden bij de voorstelling van hun plannen dat het stadion ook een thuishaven zou kunnen worden voor de nationale hockeyploeg, maar die boot wordt nu afgehouden door de hockeybond.

   

  "Het toeval wil dat we deze woensdag een vergadering gepland hadden, die overigens al lang vaststond, met de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), ter kennismaking met de nieuwe CEO Peter Bossaert en om van gedachten te wisselen", zegt Serge Pilet, secretaris-generaal van de KBHB.

   

  "Het onderwerp van het Koning Boudewijnstadion, dat de voorbije maanden in onze gesprekken niet ter sprake was gekomen, werd aangekaart."

   

  "Het is duidelijk dat het project van de KBVB en Golazo niet aangepast zal zijn aan onze nationale hockeyteams. Het stadion is veel te groot en het terrein is niet aangepast aan onze noden. We hebben wel interesse getoond in het organiseren van enkele grote, eenmalige evenementen. Zoals eventueel een WK hockey, mochten we ons kandidaat stellen als gastland voor 2026."