• home
 • video
 • pas verschenen

  Invaller Goretzka redt Duitsland 2.0 in oefenpot tegen Servië

  Duitsland is in eigen huis op een glansloze 1-1 blijven steken tegen Servië. Aan de rust werden bondscoach Joachim Löw en zijn spelers bij een 0-1-achterstand uitgejouwd, maar Goretzka kon de nederlaag nog vermijden. Nu trekt Duitsland naar Nederland voor een eerste EK-kwalificatieduel.

  Löw wil beginnen aan een nieuwe cyclus bij Duitsland en rekent niet langer op het trio Müller-Hummels-Boateng. De oefeninterland tegen Servië was een eerste test voor de nieuwe groep, maar die verliep nog niet vlekkeloos. Servië domineerde de eerste helft in Wolfsburg en de bezoekers kwamen ook op voorsprong.

   

  Het was uitgerekend een van de nieuwe gezichten, verdediger Lukas Klostermann, die in de fout ging. Hij was samen met zijn collega's niet doortastend genoeg bij een hoekschop en zo kon Jovic al in de 12e minuut Neuer kloppen. Jovic kon zijn eerste goal in het shirt van de nationale ploeg vieren met enkele bekende gezichten. Hij speelt immers bij Frankfurt.

   

  De Duitsers moesten met een fluitconcert op zak afdruipen na de eerste periode, maar zette het in de tweede helft toch nog recht. Werner, Sané en Gündogan misten eerst een rits kansen. Zo moest invaller Goretzka uiteindelijk voor de gelijkmaker zorgen. Hij schoot op aangeven van Reus de 1-1 in de hoek.

  Duitsland moest achtervolgen na een goal van Jovic

  Maar Goretzka kon een nederlaag nog afwenden