• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Boudeweel kiest zijn Ploeg van het Seizoen: "Héél aanvallend team"

  De pagina van de reguliere competitie hebben we omgeslagen, maar niet voor we nog een laatste keer terugblikken op de sterren uit onze Jupiler Pro League. Sporza-journalist Tom Boudeweel stelde zijn "droomelftal" samen.

  Doel: Jean Butez (Moeskroen)

  Hij ligt aan de basis van het sterke 2019 van Moeskroen. Daarvoor is hij ook al uitgebreid geroemd. Hij zal volgend seizoen wel ergens anders spelen, minstens een trapje hoger. Ik had ook voor de mannen met de meeste clean sheets kunnen kiezen, Bolat of Vukovic, maar Butez heeft zich bij een kleinere ploeg toch meer in de kijker gespeeld.

  Rechtsachter: Joakim Maehle (Genk)

  Maehle kan een hele flank voor zijn rekening nemen. Hij heeft een enorm loopvermogen. Hij is gewoon supergoed. De volgende stap voor hem is wellicht een kleine club uit de Premier League. Scandinaviërs passen zich ook overal aan. Hij heeft het loopvermogen én het technisch vermogen om er mee te draaien.

  Centraal in de defensie: Tomiyasu (STVV) en Vanheusden (Standard)

  Ik heb voor een verrassend centraal duo gekozen Takehiro Tomiyasu is nog een heel jonge gast. Ik ken scouts die hem al een paar keer hebben bekeken en die zeggen: hij is grote Europese klasse. Zijn plaatsing, zijn timing, zijn voetballend vermogen,... Ook verdedigend is hij heel sterk. Eentje om te volgen.

   

  Hetzelfde kan gezegd worden over Zinho Vanheusden. Hij heeft lang op zijn kans moeten wachten, maar zodra hij die kreeg, stond hij er. Terwijl de concurrentie centraal achterin niet min is bij Standard. Hij is ook iemand die zich niet wegsteekt, ook al komt hij nog maar net kijken op het hoogste niveau. Hij is een leiderfiguur.

  Linksachter: Simen Juklerød (Antwerp)

  Juklerød is een beetje een zelfde type als Maehle. Hij heeft een enorm loopvermogen. Na de winterstop is hij wel weggezakt, samen met Antwerp. Hij was minder aanwezig, had minder goeie cijfers. Maar op die positie is hij nog altijd een van de besten. Misschien wel dé beste. Ik geef hem licht de voorkeur op Uronen, ook al zo'n loper.

  Middenveld: Malinovski (Genk), Pozuelo (Genk) en Vanaken (Club)

  Iedereen zal op het middenveld wel kiezen voor deze 3 spelers. Over Malinovski zou je nog kunnen twijfelen. Misschien had ik een iets meer verdedigend type à la Cimirot of Kums kunnen nemen. Maar als trainer sla je zo'n trio natuurlijk niet af. Verdedigend wordt het dan misschien een probleem, want ze zijn alle drie heel offensief ingesteld. De hele ploeg eigenlijk.

   

  Het vertrek van Pozuelo wordt sowieso een gemis. Hij is de beste in België qua balbezit. Fiolic als vervanger is niet gelukt, Piotrowski staat nog maar net in de basis. Berge is nu wel net op tijd terug, dus Clement kan dan wat schuiven met Malinovski.

  Rechtsbuiten: Yari Verschaeren (Anderlecht)

  Ik heb lang getwijfeld over Sørloth. Hij heeft meteen zijn klasse getoond. Hij was niet altijd even aanwezig, maar heeft wel een paar belangrijke goals gemaakt. Ik wil wel niet te veel meegaan in het hoera-verhaal rond Verschaeren. Hij is niet de nieuwe Messi. In het land der blinden is het iets makkelijker voor een ziende. Maar wat hij op zijn 17e al getoond heeft... Hij is niet de grootste, maar buit zijn kwaliteiten perfect uit.

  Linksbuiten: Leandro Trossard (Genk)

  Trossard staat vooral vanwege zijn enorme kwaliteiten in de ploeg. Want hij is lang geblesseerd geweest en heeft naar zijn vorm moeten zoeken. Maar qua intrinsieke kwaliteit is hij iemand die 1 à 2 stappen hoger kan zetten. Hij heeft een dribbel én snelheid.

   

  Ik heb ook aan Theo Bongonda gedacht, al wil ik niet meegaan in het opbod van 5-6-7-8 miljoen euro waarvoor Zulte Waregem hem wil verkopen. Hij is een fantastische voetballer, maar heeft ook nog ups en downs. Ik vind Trossard verder staan dan Bongonda.

  Spits: Ally Samatta (Genk)

  Vooraan heb ik gewoon de topschutter gekozen. Hij heeft altijd makkelijk goals gemaakt, maar dit seizoen heeft hij zich tot een killer ontwikkeld. Ik vind een lopende spits die kan kaatsen ook net iets beter bij het moderne voetbal passen dan een grote stoere bink, zoals bijvoorbeeld Wesley.

   

  Wesley heeft dit seizoen een paar stappen vooruit gezet, maar ik had gedacht dat hij nog iets verder zou staan. Hij moet nog wat passen nemen, bijvoorbeeld qua scorend vermogen.