• home
 • video
 • pas verschenen

  Sky-renner Vasil Kiryjenka staat aan de kant met een hartkwaal

  Vasil Kiryjenka wordt momenteel behandeld.

  Vasil Kiryjenka wordt momenteel behandeld.

  Team Sky zal het een poosje zonder Vasil Kiryjenka moeten doen. De 37-jarige Wit-Rus, die dit seizoen nog geen wedstrijd reed, wordt behandeld voor een hartkwaal.

  "Al onze renners ondergaan elk jaar bij het begin van het seizoen een hartscreening", legt teamdokter Inigo Sarriegui uit op de website van het team. "Bij Kiryjenka vonden we dit jaar een afwijking, die onderzoek vereiste. Dat onderzoek is intussen afgerond en Vasil ondergaat nu een behandeling. Hij blijft tot nader order aan de kant."

   

  Ook trainer Xabier Artetxe beaamde dat voorzichtigheid geboden is. "Kiryjenka zal het even rustig aan moeten doen. De dokters volgen zijn situatie van dichtbij op. We willen er zeker van zijn dat hij 100 procent fit is voor hij opnieuw aan wedstrijden zal deelnemen."   

   

  Hardrijder Kiryjenka kroonde zich in 2015 tot wereldkampioen tijdrijden. Hij pakte ook goud in de tijdrit op de Europese Spelen in 2015 en veroverde 5 nationale titels tegen de klok. Verder won hij ook nog 3 etappes in de Giro en eentje in de Vuelta.