• home
 • video
 • pas verschenen

  Malaise bij Sunweb blijft duren: ook Louis Vervaeke geeft op

  Louis Vervaeke

  Vervaeke is al de 3e Sunweb-renner die moet opgeven in Parijs-Nice.

  Louis Vervaeke maakt niet langer deel uit van het peloton in Parijs-Nice. De renner van Sunweb kwam ten val in de zesde etappe, zette zijn tocht nog even voort, maar gaf uiteindelijk op.

  Vervaeke komt er al bij al nog goed af, hij liep geen breuken op, enkel schaafwonden over zijn hele lichaam. Na enkele dagen herstel mag hij de training opnieuw hervatten. 

   

  "Parijs-Nice is voorbij voor mij", liet Vervaeke door z'n team optekenen. "Gezien de omstandigheden ben ik gelukkig nog "oke" n mijn valpartij, maar ik ben wel bijzonder teleurgesteld dat ik de wedstrijd moest verlaten omdat ik in goede doen was en op zo'n manier stoppen is niet fijn. De pech slaat hard toe."

   

  Vervaeke doelt op zijn team dat eerder al zwaar in de brokken deelde in de eerste waaierrit, toen drie renners ten val kwamen. Uiteindelijk moesten Michael Matthews en Martijn Tusveld zelfs de koers verlaten en zal vooral sprinter Matthews met een hersenschudding en een breuk in het kaakbeen lange tijd out zijn.

   

  Het zit Sunweb echt niet mee, want ook Jan Bakelants kwam ten val in dezelfde etappe. Hij bolde nog over de meet, maar zijn toestand is voorlopig nog niet duidelijk.

  Bekijk de val van de onfortuinlijke Bakelants

  Tweet Vervaeke