• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Hecke in Taxi Ruben: "Haalde volledige kamer van Tom Van Asbroeck leeg"

  Na de afgelaste Grote Prijs Monseré heeft Ruben Van Gucht Preben Van Hecke (36) naar zijn vriendin gebracht in Ardooie. De ouderdomsdeken van Sport Vlaanderen-Baloise is een vat vol verhalen.

  Bekijk de aflevering van Taxi Ruben

  "Van Staeyen stal fiets van Weemaes"

  Ruben Van Gucht speelt dit voorjaar taxichauffeur voor het wielerpeloton. Na Laurens De Vreese pikte hij afgelopen weekend Preben Van Hecke op, die een van de drijvende krachten is achter de ontgroeningsrituelen bij Sport Vlaanderen-Baloise.

   

  "In januari hebben we Sasha Weemaes (21) nog een poets gebakken", vertelt Van Hecke. "Weemaes zat na een training op de dijk van Benidorm iets te drinken op een terrasje. We zeiden hem: “Wij zullen ons eerst douchen, daarna komen we je gezelschap houden op het terras.""

   

  "Nadat we ons gewassen hadden, vroegen we aan Michael Van Staeyen om de fiets van Weemaes te stelen. En zo geschiedde: Van Staeyen ging met een kap over zijn hoofd aan de haal met de fiets van Weemaes, die uit dat terras kwam gestoomd. Dat was lachen natuurlijk."

   

  Van Hecke herinnert zich nog een ander ontgroeningsritueel. "We hebben op hotel nog de kamer leeggehaald van Tom Van Asbroeck en Arthur Vanoverberghe. Toen ze hun terrasdeur opendeden, zagen ze al hun spullen netjes gestapeld staan op hun terras. Dat hadden ze pas door na een uur."