• home
 • video
 • pas verschenen

  Hallucinant: Majka en Gatto knallen vol op roekeloze voetganger

  Bora-Hansgrohe deelde in de klappen.

  De eerste etappe in de Tirreno heeft woensdag al meteen voor opschudding gezorgd. In de ploegentijdrit stak een voetganger argeloos de weg over, net op het moment dat de Bora-trein voorbij denderde. Rafal Majka en Oscar Gatto knalden met volle snelheid op de man.

  Bekijk het incident:

  "We reden 60 kilometer per uur"

  Ruim vijf minuten na hun ploegmaats bereikten slachtoffers Majka en Gatto de finish. De Pool reed met een bebloed oog en een grimas over de finish. "Met mij is alles oké, maar Rafal heeft meer last", sprak Gatto.

   

  "Ik weet niet precies wat er gebeurde, het ging zo snel. We reden toch zo'n 60 kilometer per uur."

   

  De voetganger in kwestie bleef na de enorme smak bij bewustzijn. Hij werd met een ziekenwagen afgevoerd naar het ziekenhuis, maar volgens de eerste berichten is zijn toestand niet verontrustend.

  "Kneuzingen, bloeduitstortingen en schaafwonden"

  • Maciej Bodnar (renner Bora-Hansgrohe): "We waren goed bezig, maar die vroege val was natuurlijk niet goed. We waren ons ritme kwijt en we moesten de rit met z'n vijven afwerken. Het was lastig om daarna nog competitief te zijn."
  • Enrico Poitschke (ploegleider Bora-Hansgrohe): "Na 3,5 kilometer was er al die botsing. Onze renners kregen daardoor een mentale klap. Rafal Majka zal morgen normaal aan de start staan. Onze kansen voor het klassement zijn weg, maar we mikken nu op een ritzege."
  • Jan-Niklas Droste (ploegdokter Bora-Hansgrohe): "Oscar Gatto heeft vrij veel kneuzingen en Rafal Majka heeft bloeduitstortingen en schaafwonden op zijn hoofd. We moeten nog nagaan of de impact van de val een hersenschudding heeft veroorzaakt."

  Als klap op de vuurpijl was het bij de trein van Mitchelton-Scott weer (bijna) prijs

  2017: het voorwiel van Moscon implodeert

  De ploegentijdrit in de Tirreno lijkt wel een patent te hebben op bizarre taferelen. Twee jaar geleden brak het voorwiel van Gianni Moscon op volle snelheid:

  Nog meer hectiek in 2017: Sagan ontsnapt aan val