Nuyens zelfzeker in zaak rond Van Aert: "Sta stevig in mijn schoenen"

  Nick Nuyens: "Ik had Wout van Aert liever nog in onze trui zien rijden."

  Nick Nuyens was vanavond een van de gasten in Extra Time Koers. Met de manager van Roompot-Charles aan tafel is het onderwerp Wout van Aert niet veraf. "De stand van zaken? De zaak komt midden oktober voor de rechtbank."

  "Een contract teken je niet zomaar"

  Wout van Aert werd afgelopen weekend derde in de Strade Bianche. Kan Nick Nuyens genieten van die prestatie? "Het was een mooie prestatie en die kwam ook niet onverwacht. Hij heeft in het verleden al getoond dat hij dit kan", reageert de teammanager, "maar ik had hem natuurlijk liever in onze trui zien rijden."

   

  Wat is ondertussen de stand van zaken in het dispuut tussen Wout van Aert en zijn ex-ploeg? "Die zaak is lopende in de rechtbank. In de tweede helft van oktober komt de zaak normaal voor." Heeft Nuyens er vertrouwen in? "Ik sta heel stevig in mijn schoenen."

   

  "Ik kan er allemaal niet te diep op ingaan, maar een contract teken je niet zomaar. Je
  hebt rechten en plichten. Hij heeft destijds met zijn volle verstand een contract voor 3 jaar getekend. Maar plots ging het allemaal sneller dan wij en Wout verwacht hadden op de weg. En dat contract stond in de weg."

  Wout heeft destijds met zijn volle verstand een contract getekend. Dan heb je rechten en plichten.

  Nick Nuyens

  "Hij wilde gewoon dit jaar al voor Jumbo koersen"

  "Als je de tijdlijn van het hele verhaal bekijkt, dan is het duidelijk dat Wout van Aert eigenlijk gewoon in 2019 al graag voor Jumbo wilde koersen", gaat Nick Nuyens voort in Extra Time Koers.

   

  "Plots kondigt hij aan dat hij in 2020 voor Jumbo zou gaan rijden, dat mag, maar hij had eerst nog een contract voor anderhalf seizoen. En hij wist ook dat wij nog een nieuwe hoofdsponsor moesten zoeken. Daar hing ons budget en onze licentie wel aan vast. Iets later kondigen wij de komst van Roompot aan en begint hij te roepen dat dat een domper is en dat hij toch niet meer voor ons wil rijden."

   

  "Het verhaal rond Aqua Blue Sport? Hij was op de hoogte. Dan zijn we toch weer om de tafel gaan zitten en hebben we hem zelfs een verbeterd contract aangeboden voor 2019. Daarvoor hadden we ook onderhandeld over een contractverlenging. En een maand later is er plots niets goed meer aan ons team."

   

  Volgens Van Aert was de ploeg na de komst van Roompot niet meer dezelfde ploeg. Nuyens: "Toen was dat wel zo. Het was dezelfde werkgever, nu niet meer."

   

  De verdediging van Van Aert heeft het ook over een vertrouwensbreuk. "Ik weet wat daar bedoeld wordt. De enige manier om voor Jumbo te rijden in 2019 was om het contract met ons te verbreken. Dus hij moest of een schadevergoeding betalen of een dringende reden creëren. En dat is gebeurd."

   

  Had het allemaal eigenlijk zover moeten komen? "Die vraag moet je niet aan mij stellen, denk ik. Het was niet mijn keuze. Of het ooit nog goed komt? Dat moet je ook aan het kamp Van Aert vragen."

  Wout van Aert komt opnieuw als 3e aan in de Strade Bianche.

  VIDEO: "Het ging allemaal sneller dan Van Aert dacht"