• home
 • video
 • pas verschenen

  Giants-preses: "Murcia wordt moeilijk, maar we zitten in de flow"

  Kijk vanavond naar de Antwerp Giants op Sporza.

  Antwerp Giants

  Zondag staken de Antwerp Giants de Beker van België op zak.

  0 / 0

  De Antwerp Giants zijn nog maar amper bekomen van de bekerwinst en ze moeten vanavond al opnieuw vol aan de bak. In Murcia verdedigen de Giants een bonus van 8 punten met als inzet een plaats in de kwartfinales van de Champions League. U kunt de Europese wedstrijd live bekijken bij Sporza.

  "Beker van België is een bevestiging"

  "Het gaat allemaal zeer vlug", beaamt voorzitter Roger Roels bij Sporza. "We hoopten op een prijs, dus na de bekerfinale hebben we wel wat gevierd. De spelers zijn zich wel zeer bewust van de volgende opdracht. Zelf zeiden ze: "Dit is nog maar de eerste prijs die we dit jaar halen". Ik hoop dat ze gelijk hebben."

   

  "Als bestuur zijn we wel blij met de bekerwinst. Iedereen weet dat we een club zijn die vrij geduldig bouwt en bepaalde principes in acht houdt. Maar voor elke sportclub is het belangrijk om op een bepaald moment eens een prijs te behalen. Die beker bevestigt dat we op het goede pad zijn."

  Hans Vanwijn en Ismael Bako

  Hans Vanwijn en Ismael Bako triomferen met de Beker van België.

  "1 kans op 3 tegen Murcia"

  In de 1/8e finales van de Champions League verdedigen de Giants straks in Murcia een bonus van 8 punten. "Ik denk niet dat zij ons onderschat hadden in de heenwedstrijd. Ik denk dat niemand dat nog doet in de Champions League, nadat we ons geplaatst hadden vanuit de zwaarste poule", stelt Roger Roels.

   

  "Ik verwacht dat Murcia in de terugmatch alert zal zijn vanaf de eerste seconde. Het is een heel zware en fysiek heel sterke ploeg, met 11 à 12 spelers die bijna allemaal even goed zijn. Het zal zeer moeilijk zijn. Ik denk dat Murcia intrinsiek sterker is dan wij, maar wij zitten in de flow en de spelers geloven erin."

   

  "We zullen er alles aan doen om ons te plaatsen. Ik zal zeker niet zeggen dat we kansloos zijn. Ik geef onszelf 1 kans op 3 om door te stoten naar de kwartfinales."

  In de heenmatch was Antwerp te sterk voor Murcia (75-67).

  "Buitenlandse interesse voor jongens als Bako en Lee"

  Voor aanvang van de Champions League-campagne hadden de Giants bescheiden ambities: "We hopen een paar keer te winnen", luidde het toen. Nu staat de club op 40 minuten van een plek bij de laatste 8. "Niks moet nog nu, maar plots begin je wel te dromen dat je misschien nog verder kunt reiken", geeft voorzitter Roels toe.

   

  "Als we ons plaatsen, is dat een ongelooflijk succes. Valt het tegen vanavond, dan hebben we in elk geval een ongelooflijke campagne gehad. Soms moet ik mezelf in de wang knijpen. Enerzijds denk je: "Dit is een wonderseizoen. We spelen toch wat boven ons niveau". Anderzijds begin je je af te vragen wat ons niveau nu eigenlijk is en of we misschien nog verder kunnen."

   

  Moeten de Giants binnenkort dan ook een prijs betalen voor de sportieve successen? "Het klopt dat er veel interesse is van buitenlandse ploegen voor spelers als Bako en Lee, maar ook voor een paar andere jongens. Dat is misschien het nadeel van successen te boeken en wedstrijden te winnen. Maar dat is sport, daar kun je niks aan veranderen."

   

  "We zullen zeker proberen een aantal basisspelers bij elkaar te houden, maar dat is een zorg voor over enkele maanden. Eerst willen we straks genieten van een wedstrijd  waar we nooit op gehoopt hadden en blijven we ook nog wat nagenieten van de bekerwinst."

  Paris Lee (m) is een van de spelers die op de radar van buitenlandse clubs is verschenen.

  Kijk vanavond naar Murcia - Antwerp Giants: