• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Russische bondscoach: "Verwacht geen verrassingen van de Duivels"

  Rusland werd op het WK in de kwartfinales uitgeschakeld door Kroatië.

  Roberto Martinez maakt vrijdag zijn selectie bekend voor de eerste kwalificatiematchen voor het EK van 2020. Rusland is de eerste tegenstander van de Belgen en bondscoach Stanislav Tsjertsjesov heeft zijn huiswerk al klaar.

  België en Rusland openen op donderdag 21 maart hun kwalificatiecampagne in het Koning Boudewijnstadion. Drie dagen later nemen de Russen het in Astana op tegen Kazachstan. De Rode Duivels spelen dan in Nicosia tegen Cyprus. 

   

  "Ik kan niet zeggen in welke mate het Belgische team veranderd is sinds onze laatste ontmoeting (vriendschappelijke interland op 28 maart 2017 in Sotsji, 3-3)", stelde Tsjertsjesov op zijn persbabbel.

   

  "Ons team is zeker voor 75 procent veranderd. Het is goed je opponent te kennen, maar dat geldt nog meer voor je eigen team."

   

  "België is momenteel de nummer één op de FIFA-ranking en ze werden derde op het voorbije WK", vervolgde de Russische bondscoach.

   

  "Het is duidelijk met wie en op welke manier ze spelen. We zijn de Rode Duivels momenteel aan het bestuderen. We verwachten geen specifieke verrassingen. Maar de mate waarin beide teams zich voorbereiden op het duel zal bepalend zijn."