• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Is wat Zetterberg deed nu zo erg?" - "Je hoeft dat niet in de krant te zeggen"

  "Ik vind dat Rutten een beetje overdrijft", zegt Jan Mulder.

  Extra Time kaartte maandagavond na over de opvallende woorden van Fred Rutten. De Anderlecht-trainer toonde zich na de overwinning tegen KV Kortrijk op de persconferentie niet tevreden over een uitspraak van Pär Zetterberg, een dag eerder in een krant.

  Zetterberg, één van de assistenten van Rutten bij RSCA, had in Het Laatste Nieuws gezegd dat hij Yari Verschaeren graag wat meer lange ballen zou zien trappen.

   

  Fred Rutten vindt dat Verschaeren vooral zichzelf moet blijven en dat je hem als trainer niet moet overladen met tactische aanwijzingen.

   

  "We verschillen dus van mening", zei Rutten. "En ik denk dat je als onderdeel van een groter geheel gepast moet omgaan met wat je publiekelijk verkondigt."

   

  Jan Mulder begrijpt de ergernis van Rutten niet helemaal. "Ik vind dat Rutten een beetje overdrijft, want Zetterberg bedoelt het goed. Meer dan een adviesje van een assistent-trainer is dit niet", zei Mulder in Extra Time.

   

  "En nu ik erover nadenk: laat die Verschaeren maar eens een mooie diagonale pass geven. Okay, ik overdrijf, maar dit is toch niet zo erg? Rutten heeft zich heel erg gestoord aan die uitspraak van Zetterberg, maar een beetje ten onrechte."

   

  Marc Degryse: "Er is een probleem als trainers verschillende visies hebben. Rutten vindt dat Yari mag blijven doen zoals hij bezig is, Zetterberg vindt dat Yari anders moet voetballen. Dan zit je niet op dezelfde golflengte."

   

  Vidarsson: "Ik vind dat Marc gelijk heeft. Zetterberg is een deel van de technische staf. Hij is niet meer gewoon de Pär Zetterberg van Anderlecht van vroeger."

   

  "Ik begrijp dat Rutten eist dat leden van de technische staf met één en hetzelfde idee naar buiten komen. Met zijn antwoord op de persconferentie toont Rutten dat hij de baas is."

  "Je hoeft dat niet in de krant te zeggen"

  "Wat mag Zetterberg dan wel zeggen?", vraagt Jan Mulder zich af.

   

  Degryse: "Hij moet vooral zijn werk doen op het trainingsveld. Je hoeft zulke zaken niet in de krant te zeggen als Rutten daar een andere visie over heeft."

   

  "Maar goed: we moeten het niet opblazen. Pär heeft het met de beste bedoelingen gezegd. Maar Rutten heeft eens willen laten zien: hier zit een veel meer ontspannen trainer dan enkele weken, een coach ook die weet waar we naartoe gaan."