• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Niet 1 maar 3 hooligans komen het veld op in het Britse voetbal

  Chris Smalling krijgt een duw van een Arsenal-fan.

  Het Britse voetbal heeft niet zijn aangenaamste weekend achter de rug. Zowel in de Engelse als de Schotse competitie zijn supporters het veld opgelopen en hadden ze het gemunt op een of meerdere spelers.

  1. Birmingham-Aston Villa

  De problemen sprongen zondagmiddag het meeste in het oog tijdens de derby in de Engelse tweede klasse tussen Birmingham City en Aston Villa.

   

  In de 10e minuut liep een man met een pet op zijn hoofd vanuit de tribune het terrein op. Hij verkocht Villa-aanvoerder Jack Grealish een stevige klap met zijn rechter. 

   

  Grealish stond met zijn rug naar zijn belager, had dus niks zien aankomen en viel op de grond. De aanvoerder werd door spelers van beide teams geholpen en kon verder spelen. Later zou hij het enige doelpunt in de wedstrijd scoren.

   

  De politie pakte de aanvaller op en zette hem een nachtje in de cel. Vandaag moet hij voor de rechter verschijnen. Birmingham maakte vanochtend bekend dat de man een levenslang stadionverbod krijgt.

  2. Arsenal-Manchester United

  Ook de Premier League ontsnapte gisteren niet aan een opstootje. In Arsenal-United (2-0) vond een kerel het nodig Chris Smalling op een duw te trakteren. 

   

  "Drie keer in een weekend loopt er iemand het veld op. Ik vraag me af wat er zou gebeuren als die kerels iets gevaarlijks bij zich zouden hebben", zegt United-speler Ashley Young.

   

  "Dit is een probleem waar de Engelse bond en de FIFA zich over moeten buigen. Misschien moeten er meer stewards komen. Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat er iets moet gebeuren."

  Young: "Spelers lopen gevaar"

  3. Hibernian-Glasgow Rangers

  In de Schotse hoogste afdeling was het vrijdag al hommeles in het duel tussen Hibernian en de Glasgow Rangers (1-1).

   

  Op het moment dat Rangers-aanvoerder James Tavernier de bal weer in het veld wilde gooien, kwam een 21-jarige jongeman de reclameborden overgeklauterd en probeerde hij de bal voor de neus van Tavernier weg te trappen.

   

  Er ontstond een klein handgemeen, waarbij wat geduwd en gescholden werd. De hooligan werd weggeleid en mag de rest van zijn leven het stadion van Hibernian niet meer binnen.

   

  "Ze hebben onze club opnieuw in diskrediet gebracht. Dit is absoluut onaanvaardbaar. Het zal alleen nog dagenlang over dit incident gaan. Maar wie zich hiermee bezighoudt, zal de gevolgen moeten dragen", zegt een bewindsvoerder van Hibernian.