• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin voegt onverwacht een challengertoernooi toe aan zijn kalender

  Goffin speelde 4,5 jaar geleden voor het laatst een challengertoernooi.

  David Goffin zit al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen. Zo incasseerde hij in zijn eerste partij op Indian Wells meteen een uppercut door te verliezen van de Serviër Krajinovic. Onze landgenoot wil zijn vertrouwen nu opkrikken in het challengercircuit.

  Filip Krajinovic (ATP-113) bleek gisteren een te groot obstakel voor Goffin. In de tweede ronde moest de Belgische nummer 21 van de wereld in minder dan anderhalfuur het hoofd buigen met 2 keer 6-3.

   

  Het volgende toernooi waar Goffin aan deelneemt is dat van Miami, over twee weken. Om die periode te overbruggen last hij het challengertoernooi van Phoenix in zijn programma in, weet de RTBF.

   

  "Het is ongebruikelijk dat een nummer 21 van de ATP zo'n toernooi in de tweede klasse van het tennis speelt, maar soms moet je een stapje terugzetten om weer dat matchgevoel te krijgen en het vertrouwen terug te vinden", klinkt het.

   

  Volgens de tenniscommentator van de RTBF slaat Goffin de bal op training goed, maar kan hij dat niveau in competitie nog niet evenaren.

   

  "Daarom kan een challenger Goffin opnieuw op het goeie spoor brengen, ook al is het dan 4,5 jaar geleden (oktober 2014 in Bergen) dat onze landgenoot zich nog aan zo'n toernooi gewaagd heeft."

   

  "Dus ja, dit kan een uitstekend idee zijn. Ook al haalt het challengertoernooi van Phoenix een hoog niveau..."

  Tweet van de RTBF: