• home
 • video
 • pas verschenen

  Persoon verlengt wereldtitel, prestigieuze kamp tegen Taylor wenkt

  Persoon was een maatje te groot.

  Delfine Persoon (34) heeft haar WBC-titel bij de lichtgewichten nog maar eens verlengd. Haar opponente Melissa St. Vil gaf er na zes ronden de brui aan. Persoon mag zich nu wellicht opmaken voor een gevecht tegen Katie Taylor, wereldkampioene bij de WBA en IBF.

  Delfine Persoon verdedigde zaterdagavond in Kortrijk voor de 9e keer haar wereldtitel bij de WBC-bond. Onze landgenote kreeg in de eerste ronde nog wel wat tegenstand van uitdager Melissa St. Vil, maar de Amerikaanse moest in de volgende ronden steeds meer klappen van Persoon incasseren.

   

  "Killer Mel" zag meer en meer sterretjes en had na zes ronden genoeg (af)gezien. Ze gooide de handdoek in de ring, Persoon kon aan haar 10e wereldtitelfeest beginnen.

   

  Met dit titelgevecht heeft Persoon de laatste stap gezet naar een kamp tegen de Ierse Katie Taylor, wereldkampioene bij de WBA en IBF. Die ontmoeting zou op 1 juni in Madison Square Garden (New York) uitgevochten worden. Taylor moet zelf wel nog één kamp doorspartelen. Volgende week zet ze haar titels op het spel tegen de Braziliaanse Rose Volante. 

  Persoon: "Hopelijk komt kamp tussen 2 kampioenen eraan"

  “Dit was een belangrijke kamp", reageerde Persoon na afloop. "Ik moest winnen om verder te gaan. In de eerste ronde had ik wat stress en moest ik wat zoeken."

   

  "Vanaf de 2e ronde kwam ik los en ging het beter en beter. Ik voelde daarna dat ik haar pijn deed, maar ze wist hoe ze moest overleven tot de 6e ronde."

   

  Persoon droomt nu van een duel met olympisch kampioene Katie Taylor. "Hopelijk wint ze volgende week haar kamp. Dan kan het duel tussen de 2 kampioenen er komen. Taylor is olympisch kampioene, ik heb een mooiere erelijst en ben de nummer 1 op de wereldranglijst."

   

  "Ik weet niet of ik die kamp zou winnen. Maar ik zal er een harde strijd van maken. Als ik verlies, zal ik teleurgesteld zijn. Maar ik hoop dan wel dat ik op een faire manier geklopt ben."

  Het zege-interview van Persoon