• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "Het knaagt toch een beetje dat ik nog niet scoorde in 2019"

  Dries Mertens

  Dries Mertens schreeuwt zijn frustratie uit.

  Dries Mertens veegde in de Europa League het sterke Salzburg op een hoopje in de heenmatch in Napels. Toch frustreert het hem ook dat hij zelf zijn naam weer niet op het scorebord kreeg.

  Dries Mertens wordt tegenwoordig vaak gekoppeld aan de Pool Milik in de aanval bij Napoli. Dat lijkt steeds beter te werken, getuige daarvan de 1-0 van Napoli, een coproductie tussen Mertens en Milik. "Milik is een echte aanvaller. Hij zoekt vaak de lijn op (van buitenspel). We trainen daar ook vaak op."

   

  "Toch knaagt het ook een beetje dat ik zelf nog niet kon scoren in 2019. Ik speel nu wel in een iets andere rol, meer teruggetrokken. Ik geef meer assists, dat is ook belangrijk. En zolang we winnen..."

   

  "Maar je wil toch altijd scoren. Ik had bij de kans op het einde misschien te veel tijd, dat is niet goed. Maar die had wel gewoon moeten zitten. Hopelijk kan ik zondag wel mijn eerste goal maken."

  "China? Nog contract van een jaar, dan zien we wel"

  Intussen doen er steeds vaker verhalen de ronde die Mertens koppelen aan een transfer naar China. "Ik weet van niets", zegt hij er zelf over. "Ik heb nog een contract van een jaar en dan ben ik vrij. We zullen wel zien."

   

  "Ik ben hier nu 6 jaar en ben hier heel gelukkig. De mensen hebben mij hier graag en het leven is hier mooi. Maar soms zou je toch meer willen spelen."

  Mertens laat de 3-0 liggen tegen Salzburg

  Het volledige interview met Mertens