• home
 • video
 • pas verschenen

  Teuns: "Vlaamse en Waalse klassiekers combineren is perfect mogelijk"

  Teuns reed in de Omloop mee met de besten.

  Teuns reed in de Omloop mee met de besten.

  Dylan Teuns (Bahrain-Merida) start zondag met ambities in Parijs-Nice. Maar onze landgenoot wil dit voorjaar ook nog scoren in de Vlaamse en Waalse klassiekers. "Een topconditie kan je volgens mij 3 à 4 weken doortrekken", zegt Teuns.

  Teuns: "In Harelbeke hetzelfde proberen als in de Omloop"

  In de Omloop Het Nieuwsblad toonde Dylan Teuns met de 5e plaats dat het Vlaamse werk ook zijn ding is. "De E3 Harelbeke wil ik over 3 weken met dezelfde ambitie rijdens als de Omloop Het Nieuwsblad", zegt Teuns. "Op een cruciaal moment proberen mee te zijn met de toppers."

   

  "Of ik ook start in de Ronde van Vlaanderen? Dat is nog niet zeker. Na de Vlaamse wedstrijden wil ik ook nog scoren in de Waalse klassiekers."

   

  Net als Tim Wellens dus. "Ik denk dat de combinatie van Vlaamse en Waalse wedstrijden perfect mogelijk is", zegt Teuns. "Een topconditie kan je volgens mij 3 à 4 weken doortrekken."

  "Ritzege in Parijs-Nice zou heel mooi zijn"

  Maar volgende week ligt de focus op Parijs-Nice, waar Teuns vorig jaar 6e eindigde. "Ik ga weer moet goede moed naar die koers. Het kopmanschap deel ik samen met Domenico Pozzovivo."

   

  Of het parcours Teuns dit jaar ligt? "In de vorige editie waren er net iets meer aankomsten op een korte steile helling. Lastige finales die me iets beter lagen. En volgens Tim Wellens is de koninginnenrit nu lastiger dan die van vorig jaar. Een ritzege in Parijs-Nice zou heel mooi zijn."

   

  "Ik voel me  in elk geval goed bij mijn nieuwe ploeg Bahrain-Merida. Dat is ook wel te merken aan mijn resultaten. Als je je niet goed voelt, presteer je niet."

   

  Teuns droomt er ook van om in juli zijn Tour-debuut te maken. "Door de start in eigen land zou dat extra speciaal zijn. Maar nu ligt de focus op het spannende voorjaar."