• home
 • video
 • pas verschenen

  Het is zover: LeBron James heeft meer punten gemaakt dan zijn idool Michael Jordan

  LeBron James

  LeBron James beseft dat hij geschiedenis schrijft.

  In de geschiedenisboeken van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is LeBron James weer een trapje geklommen op de ladder. Vannacht ging de sterspeler van de LA Lakers Michael Jordan voorbij. James zette zijn teller op 32.311 punten in zijn carrière, Jordan maakte er 32.292.

  LeBron James speelde vannacht met de LA Lakers tegen de Denver Nuggets. Hij had nog 13 punten nodig om Michael Jordan achter zich te laten. Met een lay-up had hij die mijlpaal bereikt. Tijdens een time-out kreeg de topscorer een staande ovatie van de Lakers-fans.

   

  Uiteindelijk scoorde James 31 punten tegen de Nuggets (99-115). Het brengt zijn teller op 32.311 punten, goed voor de 4e plaats aller tijden. De kans dat hij nog een plaats opschuift, is niet klein. Voor hem staat Kobe Bryant. De vedette van de Lakers was in zijn carrière goed voor 33.643 punten.

  Topscorers aller tijden in de NBA
  1. Kareem Abdul-Jabbar Milwaukee/LA Lakers 38.387 ptn
  2. Karl Malone Utah/LA Lakers 36.928
  3. Kobe Bryant LA Lakers 33.643
  4. LeBron James Cleveland/Miami/LA Lakers 32.311
  5. Michael Jordan Chicago/Washington 32.292

  VIDEO: James scoort via het bord en gaat Jordan voorbij

  LeBron James

  Met een lay-up heeft LeBron James prijs.

  Boodschap op schoenen: "Dankjewel, MJ 23"

  LeBron James had ook een boodschap voor Michael Jordan. "Dankjewel, MJ 23", stond er op zijn schoenen, die geïnspireerd zijn op die van zijn grote voorbeeld.

   

  James speelt net als Jordan met rugnummer 23. "MJ was mijn grote inspiratiebron", vertelt de 34-jarige basketbalster. "Ik wou MJ zijn, ik wou wegdraaiende ballen shotten zoals hij, ik wou dunken en mijn ton uitsteken zoals hij, ik wou mijn sneakers zoals hij en ik wou dat kinderen naar mij opkeken zoals naar hem. Eerlijk, dit is echt gek. Neen, gekker dan gek."

  Dit is echt gek. Neen, gekker dan gek. Ik wou altijd MJ zijn.

  LeBron James

  Op de bank krijgt James het even moeilijk