Hummels begrijpt Löw niet: "Moeilijk te begrijpen sportieve beslissing"

  Hummels was jarenlang een vaste waarde bij Duitsland.

  Net als Jérôme Boateng en Thomas Müller heeft ook Mats Hummels vol ongeloof gereageerd op de beslissing van bondscoach Joachim Löw om het drietal niet meer te selecteren voor de Duitse nationale ploeg. "De manier waarop met ons is omgegaan, doet onze prestaties geen recht aan."

  "Het waren geweldige jaren"

  Hummels werd in 2014 wereldkampioen met de Mannschaft. Hij verdedigde 70 keer de kleuren van de Duitse nationale ploeg en vond daarin 5 keer de weg naar het doel. Dinsdag besliste bondscoach Joachim Löw om Hummels, net als ploegmaats Jérôme Boateng en Thomas Müller, niet meer op te roepen in de toekomst.

   

  Die beslissing werd hem niet in dank afgenomen door de clubleiding van recordkampioen Bayern München en ook Thomas Müller was furieus. Nu heeft ook Hummels gereageerd. "Los van het feit dat dit in mijn ogen een moeilijk te begrijpen sportieve beslissing is (die ik natuurlijk respecteer), stuit de manier waarop bij mij op onbegrip", zegt de ex-international op Twitter.

   

  "Ik heb altijd een goede verstandhouding gehad met de mensen van de Duitse voetbalbond. Thomas, Jérôme en ik hebben jarenlang alles gegeven voor de nationale ploeg. De manier waarop nu met ons is omgegaan, doet in mijn ogen onze prestaties en wat we hebben bereikt geen recht aan. En dat laat mij allesbehalve koud, omdat ik het altijd geweldig heb gevonden om voor Duitsland te spelen."

   

  Toch is Hummels nog positief. "Het waren geweldige jaren. Ik heb 70 interlands gespeeld die alles wat ik als kind had kunnen dromen hebben overtroffen. Ik heb vier grote toernooien mogen spelen, met als kroon op het werk het WK van 2014 (dat Duitsland won, red)."

   

  "Dat gevoel zal ik voor altijd bij mij dragen. Ik had er graag nog een keer alles voor gegeven om iets gelijkaardigs te presteren", sluit de 30-jarige verdediger af.

  Thomas, Jérôme en ik hebben jarenlang alles gegeven voor de nationale ploeg. De manier waarop nu met ons is omgegaan, doet in mijn ogen onze prestaties en wat we hebben bereikt geen recht aan. 

  Mats Hummels op Twitter

  De tweets van Hummels: