• home
 • video
 • pas verschenen

  Daniella Somers: "Persoon zit nu op emotionele rollercoaster"

  Daniella Somers

  Daniella Somers in haar kickboksclub in Merksem

  Delfine Persoon verdedigt morgen haar wereldtitel in het boksen. Daniella Somers, die je gerust haar voorloper kan noemen, volgt het op de voet.  "Ze heeft er ongetwijfeld 'bangelijk' hard voor getraind. Het komt goed."

  Persoon heeft al 9 keer met succes haar wereldtitel verdedigd, maar tegen Melissa St. Vil is het belang extra groot. Als ze wint wacht waarschijnlijk een gevecht met Katie Taylor om de wereldtitels in de andere bonden. "Ik hoop dat die kamp er eindelijk komt. Het zou een grote stap zijn voor haar én voor het vrouwenboksen", aldus Somers.

   

  Bovendien zou Taylor Persoon uitdagen in Madison Square Garden in New York, met later op die avond ook een gevecht van wereldkampioen zwaargewichten Anthony Joshua.

  Las Vegas

  Somers weet wat het is om in de States te boksen. In 1995 veroverde ze een wereldtitel in Las Vegas, en was de legendarische Don King even haar manager. "Amerika, dat is groot, groter, grootst. En Las Vegas gek, gekker gekst. Dat was beyond belief."


  "Voor mij was die kamp toen even belangrijk als voor Delfine nu. Maar sportief zou de titelstrijd tegen Taylor natuurlijk een trapje hoger zijn, als je kijkt naar de media, de bekendheid, de erkenning. We komen van ver. Wat ik deed was een soort pionierswerk."

  Veel herinneringen aan Somers' bokscarrière in haar club

  Engeltje en duiveltje

  Somers kan goed inschatten hoe Persoon zich nu voelt. "De mentale voorbereiding op zo'n kamp, dat is een emotionele rollercoaster. Het ene moment denk je: ik sla alles kapot. Maar dan is er weer een mindere training en begin je te twijfelen."

   

  Zeker ook op de dag van de kamp. "Ik vergelijk het met een engel en een duiveltje. Het ene fluistert: stel je voor dat je KO gaat in de eerste ronde. Het engeltje zegt: nee, je hebt superhard getraind, het komt goed. En zo zit je constant te twijfelen over jezelf."

   

  Heeft ze ook wat goede raad voor Persoon? "Focus op je doel. Delfine kennende heeft ze er ongetwijfeld 'bangelijk' hard voor getraind. Ze weet waar ze staat en waar ze mee bezig is. Dus keep it cool, het komt goed."

  The Bulldogs

  Somers runt nu The Bulldogs in Merksem, een kickboksclub die ze 26 jaar geleden oprichtte. "We tellen 200 leden, en dat zijn dan nog alleen de 6- tot 16-jarigen. De sport boomt enorm, we moeten zelfs met een wachtlijst werken. Het is ook meer dan sport, een soort buurtwerking. Iedereen is hier welkom, jongens, meisjes, van om het even welke afkomst. En zo krijg je een ongelofelijk mooie mix."