• home
 • video
 • pas verschenen

  Bonaventure 4e Belg op hoofdtabel Indian Wells, Wickmayer mist feestje

  Ysaline Bonaventure overleefde twee kwalificatiewedstrijden.

  Ysaline Bonaventure (WTA 144) heeft een plekje kunnen bemachtigen op het prestigieuze toernooi van Indian Wells. Yanina Wickmayer (WTA 133) kon haar voorbeeld niet volgen.

  Het kruim van de tenniswereld verzamelt zich de komende dagen rond de hardcourtbanen in Indian Wells. Ysaline Bonaventure hoeft dat feestje niet te missen, want ze overleefde haar twee kwalificatiewedstrijden. Met een 2-1-zege tegen de Poolse Iga Swiatek (1-6, 6-2, 6-4) heeft ze haar toegangsticket beet.

   

  Yanina Wickmayer heeft de hoofdtabel niet gehaald. Ze moest in haar laatste kwalificatiewedstrijd de duimen leggen voor de Japanse Misaki Doi (WTA 121) in twee sets (5-7, 5-7).

   

  Elise Mertens (WTA 16), Alison Van Uytvanck (WTA 51) en Kirsten Flipkens (WTA 56) prijken ook op de hoofdtabel. Mertens is als zestiende reekshoofd in de eerste ronde vrij. Van Uytvanck neemt het in de eerste ronde op tegen Alison Riske (WTA 46). Flipkens (WTA 56) bekampt de Canadese Eugenie Bouchard (WTA 73).

   

  David Goffin is de enige Belgische man op de hoofdtabel van het BNP Paribas Open. Hij is net als Mertens vrij in de eerste ronde. Zijn eerste opdracht wordt de Kazach Michail Koekoesjkin (ATP 43) of een qualifier. Ruben Bemelmans (ATP 145) sneuvelde in de eerste kwalificatieronde tegen de Brit Daniel Evans (ATP 100).