• home
 • video
 • pas verschenen

  Brussels-coach: "We stoppen ermee als er geen nieuwe zaal komt"

  Serge Crevecoeur

  Brussels-coach Serge Crevecoeur wil snel een nieuwe zaal.

  Sportief gaat het Brussels dit seizoen voor de wind in de Euromillions Basketball League, maar coach Serge Crevecoeur slaakt wel een noodkreet over de toekomst van de club. "In de huidige omstandigheden kunnen we niet voortwerken", klinkt het scherp.

  Brussels speelt al enkele jaren in een krappe zaal in Neder-Over-Heembeek. Er wordt al een tijdje gesproken over een verhuizing, maar die plannen komen maar niet in de finale fase en dat baart Serge Crevecoeur zorgen.

   

  "Het schiet maar niet op met die plannen", vertelt Crevecoeur aan de RTBF. "Er zijn enkele pistes in Brussel, maar dat is niet voor morgen. Er is ook een optie in Sint-Lambrechts-Woluwe die iets verder gevorderd is, maar de echte wil ontbreekt om een multifunctionele sporthal te realiseren."

  We moeten zelfs vechten om onze huidige trainingsuren te kunnen behouden. Dat is schandalig.

  Serge Crevecoeur

  De huidige accomodatie remt de club op alle vlakken af. "Op commercieel vlak willen veel sponsors niet met ons in zee gaan omdat we hen niet op de juiste manier kunnen ontvangen en ze hebben gelijk. We staan stil en we moeten zelfs vechten om onze huidige trainingsuren te kunnen behouden. Dat is schandalig. Het is onmogelijk om in deze omstandigheden te werken."


  "Mijn toekomst en die van de club hangen nauw samen met de nieuwe sporthal. Als er over 2 à 3 jaar nog geen concrete plannen zijn, dan stoppen we onze activiteiten. Dan heeft het geen enkele zin meer. Dat is geen ultimatum of een dreigement. Soms vraag ik me nu al af of het nog zin heeft. De mensen moeten zich realiseren dat het een mirakel is dat wij nu kunnen concurreren met Oostende, Antwerpen en Charleroi."

  Serge Crevecoeur

  Serge Crevecoeur