• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sporza-jury geeft 3 sterren aan ex-winnaars in Kuurne

  Ook dit voorjaar reiken de wielermannen van Sporza weer sterren uit voor elke grote koers. Voor Kuurne-Brussel-Kuurne staat Dylan Groenewegen, de winnaar van vorig jaar, met stip bovenaan.

  3 sterren: ex-winnaars Groenewegen en Stuyven

  Dylan Groenewegen is de enige renner die op alle lijstjes van de wielermannen staat. Dat was ook het geval geweest voor Fabio Jakobsen en Arnaud Démare, maar die twee sprinters moesten door ziekte afzeggen en zijn er dus niet bij in Kuurne. Zo promoveert die andere ex-winnaar in Kuurne - Jasper Stuyven - naar drie sterren. Stuyven zal zich willen tonen, want in de Omloop kwam hij niet echt uit de verf.

  2 sterren: Belgisch jonkie en ervaren Italianen

  Bij de 2 sterren vinden we een jong Belgisch sprinttalent en twee Italianen: Jasper Philipsen, Matteo Trentin en Sonny Colbrelli. Philipsen won in de Tour Down Under een rit in een massasprint, Trentin liet zijn snelle benen al zien in de Ruta del Sol en Colbrelli maakte het zegegebaar in Oman. Benieuwd of ze ook in Kuurne kunnen scoren.

  1 ster: 4 sprinters en sterke man Oliver Naesen

  Wil je je geld inzetten op een outsider in Kuurne-Brussel-Kuurne, dan moet je misschien in het lijstje renners zoeken met 1 ster achter hun naam. Met Nacer Bouhanni, Pascal Ackermann, André Greipel en Edvald Boasson Hagen zitten er 4 sprinters tussen. De "vreemde" eend in de bijt is Oliver Naesen.

  Bij Sporza zit u vandaag op de eerste rij voor Kuurne-Brussel-Kuurne.

   

  Om 11.45u schiet het peloton in actie in Kuurne. Rond 16.45u weet u wie het beroemde ezeltje krijgt als winnaar.

   

  Volg de wedstrijd live: