• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lampaert staat scherper dan anders: "Leefde op sla en radijzen"

  Yves Lampaert kan op enorm veel supporters rekenen

  Het was Sporza-reporter Maarten Vangramberen niet ontgaan op het startpodium van de Omloop Het Nieuwsblad: Yves Lampaert staat scherper dan anders. "Ik heb mijn best gedaan om lichter te staan."

  "Kippenvel"

  "De ontvangst in Gent is iets anders dan we gewend zijn", vertelt Yves Lampaert in het Gentse Kuipke aan Sporza, "maar het motiveert en het geeft kippenvel. Er is enorm veel steun buiten en daar ga ik van genieten. "

   

  Toch maakt het de renner van Deceuninck - Quick Step niet nerveuzer. "Het is hetzelfde. Ik ben altijd nerveus voor zulke koersen. Ik heb vertrouwen in onze ploeg en dat geeft wel rust."

   

  "Dat Oliver Naesen mij een favoriet noemt? Dat hij maar naar zichzelf kijkt, want hij is dik in orde. Net als zovelen trouwens."

  Een voorjaar op sla en radijzen

  "Sta je scherper dan vorig jaar? Ben je kilo's kwijt?", wil Maarten Vangramberen graag weten. 

   

  "Wat denk je zelf? Ik sta anderhalve kilo lichter. Dat heb ik gedaan door sla en radijzen te eten", antwoordt Yves Lampaert met een knipoog.

   

  "Ik ging een keertje meer op een nuchtere maag trainen, iets wat ik vroeger niet veel deed. Ik ga niet zeggen dat ik het haat, maar echt graag doe ik het niet. Ik heb gewoon mijn best gedaan om lichter te staan."

   

  Vorig jaar begon ook Niki Terpstra lichter dan ooit aan het voorjaar. En hij schreef de E3 en de Ronde van Vlaanderen op zijn naam. Gaat Lampaert zijn ex-ploegmaat achterna?

  VIDEO: Het interview met lichtgewicht Yves Lampaert