• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "In het veld is de 2e plaats niet goed genoeg, morgen uiteraard wel"

  Van Aert blikte vandaag vooruit naar de Omloop Het Nieuwsblad.

  Wout van Aert (24) debuteert morgen in de Omloop Het Nieuwsblad voor zijn nieuwe werkgever Jumbo-Visma. Na een maand zonder wedstrijdkilometers is het voor Van Aert wat gissen naar zijn vorm. "Het is moeilijk om te zeggen met welke benen ik aan de start sta."

  "Wil overal een goeie beurt maken"

  Van Aert verkende gisteren het parcours van de Omloop en deed dat voor het eerst in zijn nieuwe kleuren. Is de 3-voudige wereldkampioen veldrijden blij dat hij eindelijk bij Jumbo-Visma rijdt? "Ik begon wel uit te kijken naar dit hoofdstuk", zegt hij een dag voor de eerste kasseiklassieker van het seizoen.

   

  "Ik had niet mijn gemakkelijkste winter. Ik ben terecht gekomen in een heel mooie ploeg. Vorig jaar heb ik mij geamuseerd in de klassieke koersen, ik kijk ernaar uit om overal een tweede keer aan de start te staan. Ik heb echt afgeteld naar dit moment. Dat is ook logisch. Ik wil overal een goeie beurt maken in mijn nieuwe omgeving."

   

  Hoe is het met de conditie? Van Aert reed zijn laatste veldrit op 6 februari in Maldegem. "Het is moeilijk te zeggen met welke benen ik morgen aan de start sta. Ik heb weinig referentiepunten. Op training vlotte het heel goed. Vorig jaar koerste ik ook goed mee vanaf de eerste wedstrijd. Toen had ik ook wel schrik dat het niet ging lukken zonder voorbereidingskoersen. Dat bleek toen wel mee te vallen."

   

  "Daarom heb ik er nu meer vertrouwen in dat het direct goed kan zijn. Hoever ik sta ten opzichte van de "andere bende", dat zal ik morgen pas weten."

  Het is moeilijk te zeggen met welke benen ik morgen aan de start sta. Ik heb weinig referentiepunten.

  Wout van Aert

  Van Aert dokkerde gisteren over de stenen in zijn nieuwe outfit van Jumbo-Visma.

  "Ik voel geen druk"

  Van Aert had niet zijn beste veldritwinter achter de rug. Wat zijn de verwachtingen op de weg? "Ik wil mezelf geen druk opleggen om meteen goede resultaten te rijden", zegt Van Aert.

   

  "Mijn benen kunnen goed voelen, maar het kan dan zijn dat het totaal niet goed genoeg is ten opzichte van de andere renners. Het zal achteraf kijken zijn hoe het gelopen is. De rest van de ploeg draait heel goed. Als we met de voorjaarskern die goede lijn kunnen doortrekken, zit er een mooie maand aan te komen."

   

  Voelt Van Aert enige druk? Neen. Anders dan tijdens de winter, voel ik nu geen druk. Dat voelt ook goed. Het is iets helemaal anders dan in de cross. Daar moet het vanaf de eerste trap meteen raak zijn en is een tweede plaats niet goed genoeg. Morgen zou dat wel een heel mooie uitslag zijn."

  De rest van de ploeg draait heel goed. Als we met de voorjaarskern die goede lijn kunnen doortrekken, zit er een mooie maand aan te komen.

  Wout van Aert

  De babbel met Van Aert: