• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kepa blijft nummer 1: "We moeten hem niet vermoorden"

  Sarry hield Kepa gisteren op de bank tegen Tottenham.

  Chelsea-trainer Maurizio Sarri hield doelman Kepa Arrizabalaga gisteren op de bank tegen Tottenham na het veelbesproken wisselincident in de finale van de League Cup. Toch ligt de Spanjaard nog altijd in de bovenste schuif bij zijn coach. 

  "Kepa niet vermoorden"

  Kepa weigerde vlak voor de strafschoppenreeks in de League Cup-finale van het veld te gaan na een blessurebehandeling. Sarri reageerde woest vanaf de zijlijn en moest met lede ogen aanzien hoe de duurste doelman ter wereld doodleuk bleef staan.

   

  Tegen Tottenham (2-0 winst) had de Italiaan gisteren geen plaats voor Kepa in doel. Hij werd vervangen door Willy Caballero, die ook tegen City had moeten invallen.

   

  Na de zege in de stadsderby kwam Sarri nog eens terug op het wisselincident. "Kepa heeft een grote fout gemaakt", zei de Chelsea-coach. "Daarvoor heeft hij vandaag moeten betalen."

   

  "Maar we mogen hem ook niet vermoorden. Als je jong bent, maak je nu eenmaal fouten. Dit was ook een boodschap naar mijn groep. We zijn één ploeg, geen verzameling van 25 individuen. In de komende wedstrijd of de wedstrijd daarna zal Kepa weer keepen." 

  Als je jong bent, maak je nu eenmaal fouten. Dit was ook een boodschap naar mijn groep. We zijn één ploeg, geen verzameling van 25 individuen.

  Maurizio Sarri

  "Elke week onder druk"

  Door de zege tegen stadsgenoot Tottenham lijkt Sarri weer even te kunnen ademen. Maakt hij zich nog zorgen over zijn toekomst bij Chelsea? "In dit beroep sta je elke week onder druk. Dat is normaal, het gebeurt al als je twee wedstrijden verliest. Dat is voor elke coach zo, maar zeker voor die van Chelsea."

   

  "Ik sprak de voorbije dagen ook een aantal keer met de clubleiding. Het probleem is niet zo groot als wordt geschreven in de kranten", concludeerde Sarri.