• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Parelvisser Stijn De Bock: "In de koers bestaan geen vrienden."

  Morgen start met Omloop het Nieuwsblad het Vlaams  voorjaar. Wij verkenden de laatste 40 kilometer met Stijn De Bock, prof bij Canyon DHB Bloor Homes, een pro-continentale ploeg.  Als lid van “De Parelvissers” het Oost-Vlaamse trainingsgroepje met onder andere Greg Van Avermaet en Oliver Naesen weet hij als geen ander hoe goed beide kopmannen zijn.

  Oliver meer dan Greg gebrand op winst

  "Haha, het is niet gemakkelijk voor mij om een favoriet te kiezen", lacht Stijn De Bock. "Zowel Greg als Oliver zijn gebrand op de overwinning, maar Oliver nog iets meer omdat hij zoveel pech heeft gehad vorig seizoen. Hij wil echt tonen dat vorig jaar een pechjaar was en dat hij er nu staat!"

   

  Vorig jaar was Van Avermaet misschien iets minder, maar daar merkt De Bock op training niet veel van. "Nu wordt er serieus gevlamd. Ik heb de indruk dat hij mentaal en fysiek beter is dan vorig jaar."

   

  "Ook z’n ploegmaat bij CCC en Parelvisser Gijs Van Hoecke is heel goed
  in vorm en zal zich smijten om Greg aan de overwinning te helpen. Dat
  geeft ook een mentale boost." 

  Ze gunnen het elkaar wel, maar als het op koers aankomt zijn
  er geen vrienden.

  Stijn De Bock over Van Avermaet en Naesen

  "Oliver Naesen is kopman bij AG2R. Hij zit volgens mij met dezelfde vorm als vorig jaar. Hij is mentaal ijzersterk en heeft geen twijfels over zichzelf. Hij is echt gefixeerd op een overwinning in een klassieker."


  Over het feit of er cadeautjes worden uitgedeeld is De Bock duidelijk. "Ze gunnen het elkaar wel, maar als het op koers aankomt zijn er geen vrienden."

   

  "Ze gaan allebei voor de overwinning, voor het geld, voor de sponsors, voor de eer! Ze zullen achter elkaar rijden in de wedstrijd of Greg of Oliver het nu graag hebben of niet."

  Greg Van Avermaet en Oliver Naesen