• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nantes schakelt FIFA in om aan transfersom van betreurde Sala te raken

  Een maand geleden kwam Emiliano Sala om op weg van Nantes naar Cardiff.

  Nantes heeft bij de wereldvoetbalbond FIFA een klacht ingediend tegen Cardiff City, bevestigde de FIFA. De Franse club wil zo aan de 17 miljoen euro raken voor Emiliano Sala. Zoveel zou de Premier League-club betalen, maar de Argentijnse spits kwam om in een dramatisch vliegtuigongeluk.

  Na een akkoord in de wintermercato tussen Nantes en Cardiff verdween Sala op weg van zijn oude naar zijn nieuwe club, toen zijn vliegtuigje boven Het Kanaal verdween. Enkele dagen later werd zijn lichaam gevonden in de zee. De afgelopen weken rees de vraag of Cardiff nu nog de transfersom moet betalen.

   

  Begin februari liet Cardiff na om een eerste afgesproken betaling van 6 miljoen euro uit te voeren. Het is nu aan de FIFA om na te gaan of Cardiff contractueel verplicht is om de transfersom op te hoesten.