• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Titelverdediger Herlings moet passen voor opener in Argentinië

  Jeffrey Herlings

  Herlings: "Ik kijk ernaar uit dat de pinnen over een paar weken uit mijn voet worden gehaald."

  Jeffrey Herlings is niet op tijd fit geraakt voor de opener van het MXGP-seizoen in Argentinië. De Nederlandse wereldkampioen brak in januari zijn voet op training.

  Jeffrey Herlings overklaste de concurrentie vorig seizoen in de koninginnenklasse van het motorcross, maar nu zal hij met een achterstand aan het seizoen moeten beginnen. Herlings is nog niet hersteld van de breuk die hij in zijn rechtervoet opliep op training.

   

  Herlings werd geopereerd, maar moet nog zeker tot 11 maart wachten om te weten of hij weer op zijn motor kan kruipen. Hij laat wel weten dat het genezingsproces voorspoedig verloopt, ook al kan hij door het gips niet veel voelen aan zijn voet.

   

  "Ik kijk ernaar uit dat over een paar weken een aantal pinnen uit mijn voet gehaald zullen worden. Maar de race in Argentinië zal ik helaas missen. Dat was vorig jaar een van mijn beste races van het seizoen. Het is ook een van mijn favoriete circuits."