• home
 • video
 • pas verschenen

  Bouchikhi voor BK veldlopen: "Alleen winnen telt"

  Soufiane Bouchikhi.

  Bouchikhi gaat voor goud.

  Zondag worden in het Park van Laken de Belgische veldlooptitels uitgedeeld. Soufiane Bouchikhi (28) miste bijna het volledige seizoen door een knieletsel, maar hij bombardeert zichzelf tot topfavoriet.

  "Ik voel me heel goed", zegt Soufiane Bouchikhi bij Sporza. "Zelfs nog beter dan voor mijn blessure." In oktober viel de atleet uit met een blessure aan zijn linkerknie. Hij stond twee maanden aan de kant. "Ik was erg gemotiveerd en die motivatie heeft mijn capaciteiten wat gepasseerd."

   

  "De blessure was toch ernstig, want de artsen zeiden me dat ik moest opletten. Er was een kans dat ik geopereerd moest worden. In december heb ik de trainingen hervat. Ik ben op stage naar Kenia gegaan en de laatste weken verliepen echt super. Ik zit goed."

   

  Bouchikhi trok 7 weken op stage in Kenia. "De laatste trainingen waren super, zelfs beter dan ik had gehoopt. Daardoor heb ik heel veel vertrouwen opgedaan. Zondag wil ik absoluut winnen op het BK en dat is het enige wat telt. Anders zou ik niet deelnemen."

   

  "Wie mijn concurrenten zijn? Lander Tijtgat is aan een superseizoen bezig. Ik heb veel respect voor wat hij als 35-jarige doet. In Rotselaar heeft hij nog eens laten zien dat hij in supervorm aan de start zal komen."