• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen blijven oogsten: ook Vanmarcke veegt de nul al weg

  Na onder meer Greg Van Avermaet, Tim Wellens en Philippe Gilbert heeft ook Sep Vanmarcke zijn voorjaarsvorm onderstreept. Vanmarcke won de eerste etappe van de Ronde van de Haut Var in een sprint. De Franse rittenkoers telt drie etappes. 

  De erelijst van Sep Vanmarcke (30) snakte al een tijdje naar wat opfrissing. Vanmarcke moest sinds de Ster ZLM Toer in juni 2016 tevreden zijn met ereplaatsen, maar vandaag maakte hij komaf met die lange droogte.

   

  Vanmarcke, die voor een atypische seizoensaanloop kiest in Frankrijk, werd begin deze maand al 5e in de Ster van Bessèges. Na ook nog een passage in de Provence rijdt hij dit weekend zijn derde Franse rittenkoers van het seizoen. 

   

  Vanmarcke is uiteraard de eerste leider in de Ronde van de Haut Var, die zondag eindigt met een rit naar de Mont Faron.

  "Ik hoop dat ik nog niet aan mijn top zit"

  "Ik wist sinds de Ster van Bessèges en de Ronde van de Provence dat ik in een goeie vorm stak", vertelde Sep Vanmarcke aan Directvelo.com. "En dat bewijs ik hier door een erg zware etappe te winnen, ondanks een valpartij."

   

  "Ik hoop dat ik nog niet aan m'n top zit, want de klassiekers komen er nog niet meteen aan. Ik hoop dat ik dit jaar die grote klassieker kan winnen. Ik ben alleszins goed begonnen en dat is een goed voorteken. Maar ik moet nog zien hoe ik me over enkele weken voel."

   

  "Ik dacht niet dat ik hier vandaag iets zou kunnen doen, maar ik voelde al snel dat het goed zat met de benen. Al zat ik bovenop de laatste klim helemaal à bloc. Ik moest één voor één gaatjes dichten van renners die moesten lossen, maar ik was al blij dat ik nog in de groep bij Bardet en Pinot zat."

  Uitslag en stand na rit 1:

  1. Sep Vanmarcke 154 km
  2. Julien El Fares (Fra) z.t.
  3. Giulio Ciccone (Ita)  
  4. Rudy Molard (Fra)  
  5. Alexis Vuillermoz (Fra)  
  6. Lucas Eriksson (Zwe)  
  7. Krists Neilands (Let)  
  8. Thibaut Pinot (Fra)  
  9. Eduardo Florez (Col)  
  10. Mathias Le Turnier (Fra)  

  Bekijk de sprint: