• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens na demonstratie in Spanje: "Wil leiderstrui houden tot het einde"

  In zijn 4e koersdag van het jaar boekte Tim Wellens al zijn 2e zege. In de Ruta del Sol kletste hij iedereen uit het wiel op de steile slotklim. "Het speelde enorm in mijn voordeel dat ik die klim al kende."

  Zowel in 2017 als 2018 had Tim Wellens al een ritje meegepikt in de Ruta del Sol en ook nu was het weer prijs voor de Belg van Lotto-Soudal. "We wisten van vorig jaar dat we in de laatste kilometer helemaal vooraan moesten opdraaien, wat het team dan ook perfect heeft gedaan."

   

  "Ik twijfelde op de klim tussen aanvallen en afwachten. Ik wist dat ik op 300 meter van de finish voluit moest gaan om mezelf te lanceren. Het speelde enorm in mijn voordeel dat ik de klim kende. Door de kasseien met je ook sprinten vanuit het zadel. Dat ligt mij wel."

   

  "Ik wil graag de leiderstrui behouden tot en met zondag", zegt Wellens, die zo voor het 2e jaar op een rij de eindzege op zak zou kunnen steken. De tijdrit zal cruciaal worden. Izagirre wordt mijn grootste concurrent. Die bewees in Valencia over goeie tijdritcapaciteiten te beschikken, maar ik heb zelf ook hard aan mijn tijdrit gewerkt. Ik ben benieuwd om het resultaat daarvan te zien."