• home
 • video
 • pas verschenen

  Advocaat Bayat: "Gedrag Anderlecht is schandalig en ingegeven door geldnood"

  Mayence en Bayat

  Advocaat Jean-Philippe Mayence naast zijn cliënt Mogi Bayat.

  Mogi Bayat heeft beslag laten leggen op de tegoeden van Anderlecht, maar dat pikken ze bij de club niet. De advocaat van Bayat vindt de reactie van Anderlecht overtrokken. "Het vermoeden van onschuld wordt hier geschonden."

  Anderlecht wil de makelaars waarmee het werkt alleen maar betalen als ze "volledige transparantie" beloven. Omdat Mogi Bayat, die genoemd wordt in Operatie Zero, volgens paars-wit niet onbesproken is, krijgt hij zijn geld voorlopig niet. Als tegenreactie heeft Bayat nu beslag laten leggen op de tegoeden van Anderlecht.

   

  "Ik kan de houding van Anderlecht helemaal niet begrijpen", zegt Jean-Philippe Mayence, de advocaat van Bayat, aan de RTBF. "Dat was altijd een respectabele club, die nu plots dit soort dubieuze uitspraken doet in de pers."

   

  "Anderlecht heeft het bureau van meneer Bayat ingeschakeld voor transfers te regelen en heeft daar veel geld aan verdiend. Volgens mij willen ze niet betalen, omdat ze zelf financiële problemen hebben. En dat onder het valse voorwendsel dat ze niet willen betalen aan makelaars die geen propere handen hebben."

   

  "Wie is de voorzitter van Anderlecht dat hij zich zomaar kan veroorloven te zeggen wie respectabel is en niet? In ons land is er zoiets is als een vermoeden van onschuld. Ik vind dit absoluut schandalig en dan wik ik mijn woorden nog."