• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Oostende laat Zivkovic naar China gaan: "Grote doorbraak bleef uit"

  Zivkovic

  "Zijn transfer is een win-win-situatie."

  De Chinese tweedeklasser Changchun Yatai heeft KV Oostende van zijn Nederlandse aanvaller Richairo Zivkovic verlost. "Met de komst van De Sutter anticipeerden we al op zijn vertrek."

  Richairo Zivkovic gold jarenlang als een van de grote Nederlandse talenten. Op zijn 18e trok hij al naar Ajax, maar daar kon hij niet slagen. Na enkele uitleenbeurten verkocht Ajax hem uiteindelijk aan KV Oostende.

   

  Ook daar kon Zivkovic maar moeilijk aarden. "Soms zagen we wel degelijk flitsen van zijn talent, maar de grote doorbraak bleef ook bij ons uit", zegt sportief directeur Hugo Broos.

   

  "Het was geen geheim dat Zivkovic een duur contract had en mocht vertrekken als er zich een interessante opportuniteit voordeed. Die kwam nu uit de bus met de Chinese tweedeklasser Changchun Yatai."

   

  "De transfer is voor alle partijen een win-win-situatie. KVO recupereert een groot deel van het transferbedrag dat het in 2017 voor hem betaalde en Zivkovic ondertekende een lucratief contract. Iedereen gelukkig dus. Met de komst van Tom De Sutter anticipeerden we trouwens al op zijn vertrek."

  Zivkovic scoort in de Beker van België