• home
 • video
 • pas verschenen

  Sanchez vloert Valverde in sprintduel en pakt de bloemen in Murcia

  Luis Leon Sanchez heeft de 2e en laatste rit in de Ronde van Murcia gewonnen. De Spanjaard van Astana vloerde wereldkampioen Valverde in een sprint met twee. Hij volgt zichzelf op als eindwinnaar van de wedstrijd.

  Tom Devriendt reed zich met zijn trui van Wanty-Gobert even in de kijker. Onze landgenoot ging er samen met 9 kompanen vandoor, maar de ruime kopgroep kreeg niet veel ruimte van het peloton. De bonus schommelde rond de minuut en de twee beklimmingen van de dag bleken te pittig voor heel wat renners.

   

  Jakob Fuglsang gebruikte de koplopers als springplank om aan zijn eigen avontuur te beginnen. Een tros renners probeerde hem terug te halen en zo ontstond er een ruime groep met 40 renners die zouden strijden om de zege. De laatste klim van de dag, de Cresta del Gallo, was voor wereldkampioen Alejandro Valverde het sein om aan te vallen. Luis Leon Sanchez sloop mee met zijn landgenoot met nog veertien kilometer te gaan. Het duo reed op de steile slotklim ruim twintig seconden voorsprong op de versplinterde achtervolgers bijeen.    

   

  Valverde leek over het sterkste paar benen te beschikken want hij schudde Sanchez af en dook solo het dal in. Sanchez had nog een verrassing in de tank en plaatste een verschroeiende aanval in de slotkilometers. Hij reed het gaatje op Valverde opnieuw toe en de landgenoten moesten in een rechtstreeks duel strijden om de zege. Sanchez was de beste in de sprint. Daardoor grist de Spanjaard ook het eindklassement mee in de tweedaagse rittenkoers, net zoals in 2018.

  Rituitslag

  1. Luis leon Sanchez (Spa)
  2. Alejandro Valverde (Spa)
  3. Matteo Trentin (Ita)
  4. Patrick Konrad (Oos)
  5. Pello Bilbao (Spa)
  6. Oscar Rodriguez (Spa)
  7. José Herrada (Spa)
  8. Jakob Fuglsang (Den)
  9. Omar Fraile (Spa)
  10. Sergej Tsjernetski (Rus)

  Eindklassement

  1. Luis Leon Sanchez (Spa)
  2. Alejandro Valverde (Spa)
  3. Pello Bilbao (Spa)
  4. Patrick Konrad (Oos)
  5. Omar Fraile (Spa)
  6. Jakob Fuglsang (Den)
  7. Matteo Trentin (Ita)
  8. José Herrada (Spa)
  9. Oscar Rodriguez (Spa)
  10. Sergej Tsjernetski (Rus)

  Bekijk het duel tussen Sanchez en Valverde