• home
 • video
 • pas verschenen

  Rutten: "Anderlecht maakt progressie, niet in punten maar wel in spelwijze"

  Anderlecht staat zondag voor een belangrijke verplaatsing naar Antwerp. "Dat Bölöni heftig kan reageren tegen de ref? Als iets onrechtvaardigs is, kan ik ook uit mijn vel springen", zegt Anderlecht-coach Fred Rutten.

  "We zijn minder slordig en krijgen minder kansen tegen"

  4 op 12 is het rapport voor Anderlecht sinds de komst van coach Fred Rutten. Paars-wit kan zich niet veel misstappen meer veroorloven in de laatste 5 matchen van de reguliere competitie, wil het Play-off I halen.

   

  "Als ik de laatste wedstrijden vergelijk met die van voor mijn komst, dan kan ik niet zeggen dat Anderlecht een enorme sprong vooruit gemaakt heeft qua punten", gaf coach Fred Rutten toe op de persconferentie voor het duel met Antwerp.

   

  "Maar ik zie wel progressie in de manier van spelen. We krijgen alsmaar minder kansen tegen. We zijn veel minder slordig in ons spel. We hebben ook niet het allergemakkelijkste programma gehad de laatste weken. We moesten onder andere naar Standard en naar Gent."

  "Belgische clubs zijn fysiek sterker dan Nederlandse"

  Zondag krijgt Rutten met Bölöni een coach tegenover zich die fel kan reageren tegen de scheidsrechter. "Je moet respect hebben voor de wedstrijdleiding", zegt Rutten.

   

  "Iedereen maakt fouten, maar met het nieuwe systeem van de videoref kunnen die fouten rechtgezet worden. Maar als iets heel onrechtvaardigs is, kan ik ook uit mijn vel springen."

   

  Tot slot kreeg Rutten als Nederlander ook de vraag of de Eredivisie hoger ingeschat moet worden dan de Jupiler Pro League. "In Nederland steken Ajax en PSV er met kop en schouders bovenuit", vertelt Rutten daarover.

   

  "In België heb je meerdere clubs die met elkaar strijden in de top van het klassement. De Belgische clubs zijn fysiek sterker dan de Nederlandse."

   

  "Een ander verschil: in België is het veel moeilijker om als grote club te winnen tegen een kleine club. In Nederland ben je bijna altijd zeker als topclub dat je wint tegen de kleintjes."

  Herbekijk de persconferentie van Fred Rutten