• home
 • video
 • pas verschenen

  Frank Boeckx in DIW: "Scheidsrechter worden? Ik word wel trainer"

  Frank Boeckx was de gast van de dag in de Valentijndsuitzending van de Ideale Wereld. De Anderlecht-doelman sprak er over het trainerschap, respect voor scheidsrechters en nultolerantie achter het stuur.

  Scheidsrechter worden ziet Boeckx niet zitten. "Maar trainer? Dat dan weer wel"

  Uit een studie blijkt dat meer dan een derde van de amateurscheidsrechters al aan stoppen dacht. Vooral omwille van de slechte verloning en het gebrek aan respect.

   

  "Daar kan ik me wel wat bij voorstellen.", zegt Frank Boeckx. "Dat ze op plaatsen komen waar ze liefst zo snel mogelijk weg willen zijn."

   

  "Ik word zelf niet snel kwaad op een scheidsrechter, omdat ik ervan overtuigd ben dat als je hem met respect behandeld hij ook respect zal hebben voor jou. Uitschelden en kwaad worden? Dat werkt eerder omgekeerd volgens mij."

   

  Of Frank Boeckx overweegt om zelf scheidsrechter te worden na zijn carrière? "Absoluut niet. Maar trainer. Dat dan weer wel. Ik zou de doelmannen wel willen trainen. "

  Geniet van de promospot van DIW: "Word scheidsrechter"

  Boeckx over drinken en rijden: "Doe mij maar nultolerantie"

  Minister Ben Weyts is geen fan van nultoleratie achter het stuur, want "dan kom je al in de problemen met een Mon Chérie". Een wet hieromtrent zit er dus nog niet meteen aan te komen.

   

  "Heb je ooit dronken onder de lat gestaan?", vraagt Jan Jaap van der Wal. "Neen, dat zou echt niet lukken", zegt Frank Boeckx. 

   

  "Maar ik ben wel al eens gepakt met een glaasje te veel op toen ik jong was. Dat kostte me veel geld en dan ga je nadenken. Toen heb ik mijn lesje wel geleerd."

   

  "Ik denk dat het niet slecht is om een nultolerantie in te voeren. Dan heb je het probleem niet dat je verleid kan worden om meer dan 2 pintjes te drinken. Je zit ook niet met de onzekerheid of je te veel op hebt."

  Reactie van Boeckx na de show: "Ik had nog wat overschot vandaag"