• home
 • video
 • pas verschenen

  Monaco ontslaat vicevoorzitter, die gedelegeerd bestuurder was bij Cercle

  Vasiljev in betere tijden.

  Vasiljev in betere tijden.

  De Russische zakenman Vadim Vasiljev is niet langer de vicevoorzitter van AS Monaco. Vasiljev kreeg van de Franse club vandaag zijn C4. Cercle verliest zo zijn gedelegeerd bestuurder, want Vasiljev was de man achter de overname van Cercle.

  Monaco-voorzitter Dmitri Ribolovlev maakte het ontslag van Vasiljev bekend. "De voorbije 6 jaar hebben Vasiljev en ik een lange weg afgelegd. We hebben veel successen bereikt: de eerste titel in 17 jaar, 5 keer in de top 3 van de Ligue 1 en de halve finales in de Champions League", zegt Ribolovlev.

   

  "Maar het voorbije jaar zijn veel grote fouten gemaakt. Die hebben tot de slechtste prestatie in 7 jaar geleid."

   

  "Sinds kort houd ik me bezig met de problemen van de ploeg. Ik heb een aantal moeilijke maar noodzakelijke beslissingen genomen. Zo heb ik Leonardo Jardim opgebeld om ons te excuseren voor zijn ontslag in oktober en ik hem gevraagd om weer onze coach te worden."

   

  "Nu is het ook tijd voor verandering in het management. Ik heb beslist om Vadim Vasiljev te ontslaan als vicevoorzitter. Dat was een moeilijke beslissing. Ik bedank Vasiljev voor alles wat hij gedaan heeft."

   

  Op 22 februari zal Ribolovlev een nieuwe kandidaat voorstellen voor het postje van vicevoorzitter. 

  Cercle: "Zal geen impact hebben op engagement van Monaco"

  Cercle-voorzitter Frans Schotte werd persoonlijk op de hoogte gebracht door Vasiljev. "We hebben elkaar bedankt voor de fijne samenwerking, het wederzijdse vertrouwen en de fantastische prestaties van de voorbije 2 jaar."

   

  "Hij heeft me verder meegedeeld dat dit geen imact zal hebben op het engagement van de hoofdaandeelhouder (Monaco, red)."