• home
 • video
 • pas verschenen

  Philipsen: "Als ik al eens een finale kan rijden in voorjaar, ben ik blij"

  0 / 0

  Jasper Philipsen (UAE Team Emirates) verkent deze week de Vlaamse voorjaarsklassiekers. "Ik kijk er enorm naar uit om in de komende jaren de stap te zetten naar de absolute top in de klassiekers." 

  Philipsen: "Klassiekers zijn helemaal nieuw voor mij"

  Met Jasper Philipsen is er in de voorjaarsklassiekers straks een nieuw fris gezicht te bewonderen in het wielerpeloton. Onze 20-jarige landgenoot laat niets aan het toeval over en verkent deze week het parcours van de kasseiklassiekers.

   

  "Die wedstrijden zijn allemaal nieuw voor mij", zegt Philipsen. "Ik trek wel niet met al te veel verwachtingen naar de klassiekers. Het is een leerjaar."

   

  "Als ik hier en daar al eens kan laten zien dat ik iets kan en een finale rijd, dan is dat voor mij al voldoende. Is dat in de Omloop of een andere klassieker, dat is moeilijk om te zeggen."

  Philipsen verkende de E3 BinckBank Classic vandaag met ploegmaat Rui Oliveira.

  Philipsen verkende de E3 BinckBank Classic vandaag met ploegmaat Rui Oliveira.

  "Absolute top of subtop? Ik zal me erbij neerleggen"

  Met Alexander Kristoff en Fernando Gaviria heeft Philipsen 2 grote kanonnen voor het klassieke werk in zijn team UAE. "Dat maakt het wel wat comfortabel voor mij", zegt Philipsen. "Zij staan boven mij en moeten presteren, ik moet hen bijstaan."

   

  "Het zou mooi zijn als ik na de klassiekers het gevoel heb dat ik hier in de toekomst kan meedoen voor de overwinning."

   

  "Ik ben jong en heb veel ambitie. Ik wil zo hoog mogelijk mikken in de toekomst. En de toekomst zal uitwijzen waar ik zal stranden. Is dat de absolute top of de subtop, ik moet me daarbij neerleggen."

  Philipsen won dit jaar de 5e rit in de Tour Down Under.

  Philipsen won dit jaar de 5e rit in de Tour Down Under.

  "Evenepoel? Ik probeer mijn eigen pad te bewandelen"

  Met een ritzege in de Tour Down Under demonstreerde Philipsen half januari al zijn sprintsnelheid. "Als je als jonge gast meteen zo goed sprint, word je snel de nieuwe Belgische sprinter genoemd", beseft Philipsen. 

   

  "Als blijkt dat sprinten een van mijn beste kwaliteiten is op wereldniveau, doe ik daarmee voort. Dat moet de toekomst uitwijzen. Ik laat in elk geval mijn kop niet zot maken. Ik denk niet dat dat nodig is."

   

  Voorlopig schenken de Belgische (en buitenlandse) media vooral aandacht aan dat ander Belgisch toptalent: Remco Evenepoel. "De prestaties die hij geleverd heeft bij de jeugd, zijn dan ook ongezien", zegt Philipsen.

   

  "Het is logisch dat hij zoveel aandacht naar zich toetrekt. Ik maak mezelf daar zeker niet  druk om. Hij is een totaal andere renner dan ik en is ook 2 jaar jonger. Ik probeer mijn eigen pad te bewandelen."