• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Je moet geloven dat je op de goeie weg bent en dat doe ik"

  Ivan Leko.

  Club Brugge hervat zijn Europese parcours in de Europa League.

  In de competitie sputtert de motor van Club Brugge, in Europa krijgt de Belgische kampioen morgenavond een nieuwe kans om de zorgen van zich af te spelen. "We zijn na een fantastische Champions League-campagne verplicht om een goed resultaat te halen", zegt Ivan Leko.

  "Wat ik op training zie, stelt me gerust"

  "Ja, onze jongste resultaten laten een beetje te wensen over", gaf Club-coach Ivan Leko op zijn persbabbel toe. "Maar wat ik op training zie, stelt me gerust. Het is een genot om met deze groep te werken. Het is een groep die gelooft, die hard werkt en die absoluut uit deze periode van mindere resultaten wil geraken."

   

  "Ook op het veld vond ik het vrij geruststellend, maar het scorebord gaf geen bevestiging. Mijn ploeg werd niet beloond voor de inspanningen. Maar het klopt dat we stilaan punten moeten pakken."

   

  "Denk niet dat ik de verantwoordelijkheid van me probeer af te schuiven", gaf Leko mee. "Als we niet winnen, dan is dat voor een groot deel mijn fout. Je moet vooral geloven dat je op de goeie weg bent en dat doe ik."

  "Voetbal van Salzburg is mooi om te zien"

  Zondag wacht Genk in de competitie, donderdagavond speelt Club gastheer voor RB Salzburg. "Ze behalen al twee jaar op een rij fantastische resultaten in de Europa League. Vorig jaar stonden ze in de halve finales, dit seizoen pakten ze 18 op 18 in de groepsfase."

   

  "Ze hebben de jongste weken geen officiële matchen gespeeld, maar we hebben hen wel kunnen scouten in vriendschappelijke duels. Het is een ploeg die altijd met veel energie speelt, die offensief voetbal brengt. Hun voetbal is mooi om te zien. Maar wij waren goed in de Champions League en ik geloof in mijn ploeg."

   

  Genk loert dus wel om de hoek. "Maar ik focus me volledig op Europa. We willen het beeld van deze club nog wat extra verbeteren na de campagne in de Champions League. We zijn na die fantastische campagne verplicht om een goed resultaat te halen."

  Leko: "De 0 houden is niet zo belangrijk, wel winnen"

  Rits: "Salzburg is een enorm goed team"